Tirsdag den 1. januar 2013

af Anna Skyggebjerg den 1. januar 2013

For last year’s words belong to last year’s language and next year’s words await another voice. (T.S. Eliot)

Mine damer, der er nyt på vej på bloggen! Der kommer ikke en helt ny stemme i det nye år. Og jeg vil fortsat blogge om hverdags-zen. Men der kommer et ekstra tema, fordi…

den 22. marts udkommer min nye bog Introvert. Stå ved dig selv. (Nej, du behøver ikke gå til fest og gemme dig på badeværelset.)

Jeg har glædet mig enormt til at fortælle om den. Og nu må jeg gerne. Så altså: Det bliver den første danske bog om at være introvert.  Og emnet ligger mig på sinde, for ja, jeg er introvert. Det er en af mine største styrker. Men Herre Gud, hvor har det taget mig lang tid at forstå det – og at stoppe med at slå knuder på mig selv, for at passe ind i en verden, hvor det ekstroverte har størst værdi.

Introverte tænker, før vi taler. Vi lytter mere, end vi taler. Vi har brug for ensomhed for at lade op, efter vi har været sociale. Vi er gode til at arbejde koncentreret og fokuseret, være nærværende og tænke kreative og originale tanker. Og vi vil gerne hjem fra fest, længe før de ekstroverte. Nogle gange vil vi faktisk aller helst bare blive hjemme. For introverte får energi af at være alene eller sammen med nogle få mennesker, vi kender godt. De ekstroverte, derimod, får energi af  at være sammen med mennesker – og keder sig, hvis de er for længe i deres eget selskab. Og så råber de i reglen ret højt.

Introvert handler om at stå ved sig selv, fordi livet bliver bedre af det. Og den handler om, hvordan vi helt konkret opnår det: Hvilke valg vi skal træffe – i vores familier, i vores sociale liv og på vores arbejdspladser – så vi introverte kan leve tro mod os selv og yde vort bedste.  Og ja, Introvert blæser til revolution (en stille én, forstås): For jeg vil gerne have en ny orden i tingene, hvor det introverte og det ekstroverte tillægges lige høj værdi. Det kunne i grunden bare mangle. For introverte har en del at byde på. Og vi er ikke bare mig og nogle få andre sarte sjæle. Vi udgør 30-50% af befolkningen, herunder naturligvis 30-50% af alle børn. 

Jeg kommer til at tage hul på emnet lige så langsomt over de næste par måneder. Stay tuned!

GODT NYTÅR!

{ 28 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Liselotte Vejborg 1. januar 2013 kl. 21:22

Og vi glæder os!

Laila 1. januar 2013 kl. 21:26

Kære Anna, Godt nytår til dig og dine. Nøj hvor jeg glæder mig til at høre mere. Er selv ekstrovert men gift med en introvert og det kan godt give lidt udfordring :) , så jeg glæder mig helt sikkert til at læse meget mere.
Kh Laila

Helle 1. januar 2013 kl. 21:34

Tillykke med bogen. Jeg glæder mig til at læse den

Sissel 1. januar 2013 kl. 21:56

Hurra! Dejligt med endnu en bog fra dig, og om et vigtig emne! Glæder mig til den kommer ud! Jeg har lært meget fra dine andre bøger, så mon ikke jeg også kan lære noget fra denne! Kan næsten ikke vente! Godt nyt år!

Anna Skyggebjerg 1. januar 2013 kl. 22:18

Tak til jer alle!!

Laila, der er et langt kapitel i bogen med verdens bedste råd (jamen, det synes jeg faktisk) til parforhold, der består af en introvert og en ekstrovert. Den kombi rummer naturligvis muligheden for, at forskellighederne kan blive en berigelse, men det forudsætter både gensidig forståelse og respekt. Og en del god kommunikation. Mere om det en anden dag.

Laila 1. januar 2013 kl. 22:36

Kære Anna,
Det glæder jeg mig til at læse om :) Og jeg er helt sikker på at det vil være til stor hjælp for især mig. Ha’ en skøn aften
Kh Laila

Laura 1. januar 2013 kl. 23:14

Kære Anna
Godt nytår og stort tillykke med din kommende bogudgivelse. Bliver spændende at følge den og dig i det nye år.
Sweets/ Laura

Elisabeth Selvstrik 1. januar 2013 kl. 23:14

Wau – den glæder jeg mig til. Det har taget mig mange år at forstå, at jeg godt kan være sammen med (mange) mennesker og ser ud til at trives, men at jeg har det bedst med få jeg kender – og så selvfølgelige mig selv, som jeg har brug for allermest tid alene med. Jeg glæder mig til at læse den – og har også en i tankerne som kunne bruge et klap på skulderen for at være (introvert) som hun er :)

Line Horn 1. januar 2013 kl. 23:40

Nej, hvor jeg glæder mig! Jeg så lige posten på facebook, men fangede ikke, at det var DIN bog der endnu ikke var udkommet, så jeg tænkte at den måtte jeg købe med det samme. Nu må jeg vente til marts.

Min største udfordring som introvert er at acceptere mig selv på trods af de mange ekstroverte normer i hverdagen og dermed frigøre mig fra at andre ikke altid forstår og accepterer mig. Jeg håber, at bogen kan hjælpe.

Kh. Line

Eva T 1. januar 2013 kl. 23:44

Glæder mig:-)

Jeanette Østergaard 1. januar 2013 kl. 23:59

Det lyder rigtig spændende. Rart med lidt anerkendelse af de egeneskaber :-) . God nytår!

Rikke 2. januar 2013 kl. 00:57

God idé at skrive om, Anna. Glæder mig til at læse den. Jeg kæmper stadig af og til. Mest fordi jeg er cirka fifty/fifty, ja, det kan man sagtens ;) Det kolliderer bare en gang i mellem, både i mit hoved og med min omverden. Har desuden været ret optaget af kommunikationen mellem intro/ekstro, da jeg arbejder et sted, hvor der ligeledes er cirka fifty/fifty i personalegruppen. Giver nogle spændende uforståeligheder =)

Anna Skyggebjerg 2. januar 2013 kl. 01:04

Rikke, jeg tænker, at det er et priviligeret sted at befinde sig. midt i spektret mellem det introverte og det ekstroverte. Det giver rige muligheder i livet, når man kan trække på begge sider. Men ja, jeg kan sagtens se, at det ind imellem måske kan være forvirrende. Måske mest for dine omgivelser?

Zanna 2. januar 2013 kl. 09:02

Rikke: tak, sad netop og tænkte – hvad pokker er jeg? For jeg er vist også ca 50/50 og det kan godt være ret forvirrende (også for en selv!! ;) ) så måske meget godt at læse bogen! :)

Mit Helle 2. januar 2013 kl. 09:26

Kære Anna,
Den bog glæder jeg mig meget til at læse. Jeg er selv primært ekstrovert, men håber via din bog at kunne blive endnu bedre til – i mit arbejde som lærer – at imødekomme de introverte børn, som jeg desværre tror, ofte bliver misforstået eller mødt på en måde, der ikkefuldtud tilgodeser deres behov for at trække sig lidt tilbage fra det sociale hurlumhej, som fylder utrolig meget i vores folkeskole.

Mange hilsner – og godt nytår
Fra Helle

Pia 2. januar 2013 kl. 09:28

Fantastico, anna!

Dorte 2. januar 2013 kl. 10:04

Hvor lyder det som en dejlig og nødvendig bog. Stort tillykke med den kommende udgivelse!

Anna Skyggebjerg 2. januar 2013 kl. 12:44

Helle, det er mit aller største håb, at netop folkeskolelærere og pædagoger vil læse Introvert – og begynde at tage de skridt, der skal til, for at introverte børn kan blomstre.

Skolou 2. januar 2013 kl. 12:50

Kære Anna,
Det glæder jeg mig SÅ meget til at høre mere om! Som introvert jobsøgende på et jobmarked, hvor det (for mig at se) gælder om at sælge sig selv, meget gerne med en masse ekstroverte kvaliteter – så er det rart at blive mindet om, at de introverte også her noget at byde ind med.
De bedste hilsner fra Louise

Balanse 2. januar 2013 kl. 15:27

Flott, den boken gleder jeg meg til å lese :)

Anette Kristine Poulsen 2. januar 2013 kl. 15:59

Dén glæder jeg mig vildt meget til at læse. Kh og godt nytår

Inge 2. januar 2013 kl. 20:00

Jeg melder mig også i koret, der glæder sig meget til at læse din bog, når den udkommer til marts. Tillykke med den, Anna!

Marianne 2. januar 2013 kl. 20:28

Kære Anna
Godt nytår! Dejligt du er tilbage på bloggen. Jeg savnede dine zen-indlæg i juleferien, en tid med mange og ofte modsætningsfyldte forventninger til julen, samværet og det daglige program.
Jeg glæder mig rigtig meget til at læse din bog. Scenariet hvor man til festen fortrækker til toilettet for at få en pause og evt. skrive lidt sms’er er taget lige ud af mit liv! Vil se frem til at genkende mig selv i din bog.
Hvis du skulle løbe tør for ideer at skrive om, så synes det for mit eget vedkommende er det forestående hverdagsliv der, allerede inden det er i gang, lægger sin klamme hånd på mit humør. Jeg er stresset på forhånd over arbejde der ikke er blevet gjort og det som kommer der skal gøres. Så jeg knurrer af børn og mand, helt urimeligt, og alligevel kan jeg ikke tæmme den panik, der sniger sig ind i mig ved udsigten til i morgen at møde “det brølende hverdagsmonster” face-to-face….Bare en idé…..
Kh.
Marianne

Tina 2. januar 2013 kl. 22:16

Kære Anna
Godt nytår!
Og tillykke med din bog! Det er da bare fantastisk! Introvert eller ej så må det have været svært at holde mund med! ;-)
Når du beskriver dig som introvert går det først rigtigt op for mig at sådan en er jeg også! Tak – nu er jeg allerede klogere – og jeg kan slet ikke vente med at læse din bog – glæder mig!
Stort tillykke med den!
Ønsker Tina

annette 3. januar 2013 kl. 09:24

Du beskriver det så fint.
Hvis jeg er sammen med folk, jeg ikke kender så godt, tænker jeg tit, at jeg måske hellere må forklare/forsvare mig selv ved fx at sige: ‘Det er ikke fordi, jeg ikke vil være sammen med jer/dig, men jeg tror egentlig helst, at jeg bare gerne vil sidde her lidt alene’. Til folk jeg kender godt og taler godt med, har jeg ikke behov for at sige det.

Dorte Daugaard 3. januar 2013 kl. 11:40

Som fellow-introvert vil jeg godt nok glæde mig til at læse den! :-)
Tillykke med den!

Randi 4. januar 2013 kl. 14:59

Den bog kan jeg næsten ikke vente med at komme til at læse.

Kitt 10. januar 2013 kl. 15:05

Hvor er det bare en ski.. god bogforside – den fanger mit øje med et samme og giver mig i den grad lyst til at læse indholdet. Nu behøvede jeg dog ikke “lokkemad” for at bringe din nye bog med hjem fra boghandlen til sengelæsningen. Jeg glæder mig så meget til at komme igang – måske er jeg en “skabs”-introvert uden at vide det :-) !

Skriv en kommentar