Fredag den 1. august

af Anna Skyggebjerg den 1. august 2014

Is there anybody out there? Eller er jeg helt alene her på bloggen efter fire ugers tavshed?

Håber, at du har nydt sommerferien og er parat til at komme igang igen. Jeg har nydt ferien. Parat til at komme igang? Nja… Egentlig ikke. Men det kommer vel. Måske i løbet af weekenden?

Vi har holdt ferie i Skotland. En uge på Isle of Skye og en uge i Edinburgh. Det er en gammel drøm om det skotske højland, der dermed blev realiseret. En drøm, jeg overtog efter min mor, men som hun ikke selv nåede at få  indfriet. Så meget destovigtigere var det for mig at komme afsted.

Jeg har tabt mit hjerte til Skotland. Særligt til Isle of Skye, som er usigeligt smuk. Især hvis man kan se det smukke i grønne bjerge, søer, får, højlandskvæg med pandehår og en konstant vekslen mellem sol, regn og tåge. For det er det, man får. Sammen med lækker mad, charmerende sprog og de venligste mennesker, jeg nogensinde har mødt.

Vi havde hyret en ghillie – en guide – til at bruge to dage sammen med os, så vi kunne komme til at se noget andet, end det, turisterne plejer at se på Skye. Det pissede ned i lige de to dage. Men det var alligevel en kæmpe oplevelse at klatre rundt i bjergene og vandre i skoven og langs stranden. At spotte ørne, plukke blåmuslinger og dampe dem over bål, spise noget-der-vokser-i-skovbunden-og-smager-som-grønne-æbler og drikke dårlig te, som smagte hamrende dejligt, fordi vi var udkørte. Jeg havde egentlig ikke troet, jeg ville blive sådan en, som elsker mit regnsæt og har holdninger til kvaliteten af vandresokker, men… sådan er jeg åbenbart også.

Lige et par snapshots:

Og så havde jeg forresten fødselsdag i løbet af ferien. Den blev fejret med afternoon tea på Balmoral Hotel i Edinburgh. Jeg tog vandreskoene af lige inden, vi gik ind, og erstattede dem med høje sandaler. Og det var klogt. Det er den fineste afternoon tea, jeg har nydt, tror jeg. Helt passende, at den blev ledsaget af harpespil.

I morgen: Hvordan en ultra-introvert som jeg kan klare to uger uden fem minutters alenetid. (Afsløring: Det kan hun ikke!)

{ 9 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Jette 1. august 2014 kl. 21:11

Hej :)
Ja, vi er her :) Jeg har glædet mig til at læse her med her igen!
Tak for den inspiration du giver til mit liv. Har brugt sommeren på at læse Introvert (og nu forstår jeg min datter og faktisk også mig selv), siden Supermor og endelig Zen for mødre.
Kan jeg købe din e-bog Da jeg besluttede at jeg var en god nok mor?

Glæder mig til flere af dine ord!
Jette

Helle 1. august 2014 kl. 21:13

Velkommen tilbage!
Lyder vildt dejligt med ferie i det skotske.

Rosa 1. august 2014 kl. 22:25

Åh, hvor lyder det vidunderligt! Jeg har netop (efter tre dage (alene) på Kullen) besluttet, at min næste ferie skal være en rigtig vandreferie. Min første. Nu ved jeg hvor. Tak for livlig, inspirerende beskrivelse :-)

Lotte O 1. august 2014 kl. 22:45

Skønt at høre dig igen. Og jo Tak, tror min ferie var lige så skøn som din. Og Ja det er dælme svært at returnere til hverdagen igen..

Hanne Nielsen 2. august 2014 kl. 00:31

Velkommen tilbage, din ferie lyder pragtfuld. Jeg har ikke været i Skotland, men for et par år siden var jeg i Irland. Det var en af de bedste rejseoplevelser jeg har haft!!

Berit 2. august 2014 kl. 08:22

Velkommen hjem. Lyder helt fantastisk. Har du evt tips til Skotland? Hvordan hyrer man en guide mm kunne være dejligt. Glæder mig til at høre hvordan du (ikke) klarede det :-)

Hulemor 2. august 2014 kl. 10:24

Du er i hvert fald ikke alene <3 Det lyder som en fantastisk ferie, og hvor smukt med fødselsdags-afternoon tea – jeg ser dig for mig i vandretøj og høje sandaler :-)
Tillykke med fødselsdagen! Kram

Tania 3. august 2014 kl. 15:34

Velkommen tilbage. Dejlig ferie du har haft. Det vil jeg også prøve engang. :)

Charlotte 8. august 2014 kl. 21:36

Velkommen tilbage fra ferie. Jeg har brugt ferien til at få læst adskillige gode bøger, heriblandt din “Introvert” – og hvilken aha oplevelse! Der er i den rig mulighed for at identificere sig og en berigende øjen- og hjerte åbner. Tusind tak!

Skriv en kommentar