Fredag den 12. marts

af Anna Skyggebjerg den 12. marts 2010

1

I dag, da jeg skulle lede efter noget helt andet, fandt jeg en taknemmelighedsdagbog, jeg skrev for 8 år siden. For 8 år siden var mit liv meget anderledes, end det er i dag. Bare for at nævne et par detaljer, var jeg alene med børnene på 1 og 6 år, ulykkeligt forelsket og havde en økonomi, der ville have holdt mig vågen om natten, hvis ikke det var fordi, jeg allerede var vågen på grund af børnene.

Når jeg læser i den taknemmelighedsdagbog bliver jeg stolt. For den er fuld af det rette fokus:

  • Fokus på alt det gode, der var i tilværelsen, frem for på det, der måske ikke lige var, som jeg drømte om.
  • Fokus på det smukke i det enkle og nære.
  • Fokus på roen sammen med børnene og de få minutter, jeg havde med mig selv om aftenen, inden jeg faldt omkuld.

Den taknemmelighedsdagbog var vigtig for mig. Den var egenomsorg – og dermed omsorg for børnene – der virkelig gjorde en forskel i mit liv.

Hvis du ikke allerede skriver taknemmelighedsdagbog, så synes jeg, du skal prøve.

Køb en lille lækker bog (jeg synes, den skal være ulinieret) og gør det til et Zen-skabende ritual hver aften at skrive fem ting ned, som du er taknemmelig for fra den dag, der er gået. Alting tæller,  stort og småt. Gør det i tre uger, før du eventuelt beslutter, at det ikke er noget for dig. Og så skal du bare se: Du holder aldrig op igen, for livet bliver bedre af det. Jeg garanterer!

2

En af de ting, der står rigtigt mange steder i mine taknemmelighedsdagbøger er, “Blomsterne i vindueskarmen”.  Også i dag. De dufter fantastisk!

3

Jeg er begyndt på en ny bog af Elizabeth Gilbert, hende med “Eat, pray, love”. En kærlighedsroman, der hedder “Hummerfejden”. Jeg ved endnu ikke, om den er god. Men bare det at sidde med en bog og have mit uldne ski-hytte tæppe omkring mig imens, det er Zen.

Forfatteren Logan Pearsal Smith står bag dette pragtfulde citat:

“They say that life is the thing, but I prefer reading.”

Skriv en kommentar