Fredag den 15. januar

af Anna Skyggebjerg den 16. januar 2010

1

Det er fredag, så pizza-vennerne har været her. Efter en lang juleferie er livet dermed  tilbage i sin vante rytme. Hvor er det dejligt at lade sig synke ned i trygge,  Zen-skabende ritualer. Som i en blød stol, der bare lige præcis passer til kroppen. Ah!

2

Ord er mit “drug of choice.” Jeg elsker ord; bliver høj af ord som “slængkappe”, “vidunderfuldt” og “kapok.” Og derfor var det i al sin enkelhed et af dagens varme højdepunkter, da Jacob i eftermiddags sagde, “det er nogle forbavsende gode gulerødder.” Det er poesi for en mor.

Har du en bog, hvor du samler minder om børnene? Hvor du samler alle de sjove formuleringer, fotografier, tegninger, ferieminder, biografbilletter…? Der er masser af Zen både i at lave sådan en bog og senere at bladre i den sammen. Et weekendprojekt?

3

Apropos poesi: Basho var en japansk haikudigter, som levede i 1600-tallet. Og jeg bor her på Frederiksberg i 2010. Men vi har noget til fælles:  Dette 400 år gamle digt, som jeg faldt over i dag, er det smukkeste poetiske øjebliksbillede af  i lørdags, da jeg kom hjem fra juleferie:

Another year is gone

A travel hat on my head

Straw sandals on my feet

Skriv en kommentar