Fredag den 17. juli

af Anna Skyggebjerg den 17. juli 2009

Når man ikke skal tilbringe sommeren i Thailand, på Mallorca eller i sommerhus i Hornbæk, men “bare skal være hjemme”,  så kan der godt gå præstationsangst i den.  Derfor hørte jeg mig selv sige til Søren i aftes, at jeg troede Jacob var begyndt at kede sig, og “nu må vi også finde på noget at lave…”.  Men da jeg i dag spurgte Jacob, hvad han gerne vil lave her i ferien, var svaret, at han gerne vil hygge med familien, have nattøjsdage og skærmdage (aka spille Pokemon på Gameboy’en i længere tid end den dagligt tilladte maksimumgrænse). Kort sagt:  Han ønsker sig Zenfyldte, stille sommerdage.  Lige som vi andre gør ovenpå alt for mange hektiske hverdage. Min præstationsangst og udtalelse om, at “nu må vi også finde på noget…” vidner om, at jeg stadig ind imellem glemmer, hvad jeg ved er rigtigt – og kommer til at lade mig styre af falske guder.

Så i dag har vi nydt helt enkle, Zen-skabende ritualer:

1

Vi har været på det lokale filial-bibliotek, hvor vi kender alle bibliotekarerne og som regel halvdelen af lånerne. Sådan et besøg er indbegrebet af ro, fordybelse og nærhed. Vi elsker det!

2

Familiemedaljen har skiftet ejer. Under middagen slog Jacob på glasset, stillede sig bag stolen og holdt en tale for Chilli, som blev rost for, at hun gjorde det let for os at tage på ferie, fordi hun er så god til at være feriebarn hos vores venner og god til at vende hjem igen. Der blev klappet og skålet  – og englen, der følger med familiemedaljen, blev stillet ned ved siden af kattens foretrukne kurv. Enhver indsats for familien tæller og bør hædres.  Uanset om man er kat, barn eller voksen.

3

Og så var der Disneysjov i sofaen.  Samværet og lakridskonfekten gør, at jeg hygger mig gevaldigt – og kan ignorere, at jeg ærlig talt synes, det er træls at se og i sær at høre på: “Helt fortryllet, når den tar’ sin tørn – sån’ er en Bubbi Bjørn”. Ej, helt ærligt!

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Karina 17. juli 2009 kl. 21:44

Det værste ved Bubbi Bjørn sangen er, at den hænger i mit hoved resten af aftenen! Selv i læsende og skrivende stund saboterer den mine tanker….!! For ligesom du, synes jeg det er en hæslig sang :o )

Anna Skyggebjerg 17. juli 2009 kl. 22:17

Kære Karina,
Du har fuldstændig ret! Jeg har lige ligget inde i Jacobs seng og sunget den, selvom jeg hader den…
Gå så ud af mit hoved, tak, så der kan blive plads til noget ordentligt!

Lisbeth 17. juli 2009 kl. 23:05

Jeg synes nu den er meget hyggelig :-) Men er dog mest vild med den om de 2 drenge og deres storesøster, der hele tiden prøver at fange dem i at lave noget de ikke må :-) Elsker også de fredag aftener, hvor jeg dykker ned i sofaen med ældstebarnet på snart 5, mens min mand putter den mindste på 1 år.. Har fundet ud af at zen for min søn og jeg er at gøre rent sammen!! Han elsker at hjælpe mig.

Skriv en kommentar