Fredag den 18. marts

af Anna Skyggebjerg den 19. marts 2011

Pointen i “Zen for mødre” er, at det kan lade sig gøre at finde åndehuller med ro og fordybelse i selv den travleste hverdag. For det er i virkeligheden nogle meget enkle ritualer, der giver oplevelsen af ro og fordybelse. Af Zen. 

Her er “Hele 3 ritualer”, som det er nemt at gøre til en del af sin hverdag:

1: At drikke en kop te langsomt og nydende. Så fokus ligger på at drikke te – ikke på alt det, du bliver nødt til at gøre lige om lidt. (Virker også med kaffe!)

2: At gå en runde i haven, mens du trækker vejret i bund. Mærk, at du kan koble dig af toget for en stund. (Virker også stående på en altan!)

3: Læs! Hvis det er uoverskueligt med en roman, så læs et digt eller en anden kort tekst, der passer til den tid, du har til rådighed. (Virker ikke, hvis det er på computeren. Der skal være stille, synes jeg.) 

PS: Hvis du ikke lige ved, hvad du skal læse…. Og hvis du er så heldig at bo i Københavns-området… Så kan jeg på det aller varmeste anbefale dig at gå en tur ind i den dejligte boghandel, jeg kender: Boghandleren på Godthåbsvej på Frederiksberg. Personalet ved alting om bøger og er så flinke, at du aldrig vil have oplevet noget lignende. Jeg garanterer!  

Boghandleren på Godthåbsvej:

Billede

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Louise Klinge Nielsen 19. marts 2011 kl. 01:19

Jo, det virker, selvom man læser på computeren – når man læser din blog Anna.

Babyhuset Tutti 19. marts 2011 kl. 12:52

Jeg har fulgt med på din blog et stykke tid nu, og synes, det er nogle rigtig dejlige tanker, du giver videre. Det er der bestemt brug for hos mig med fire børn i alderen 4 mdr.- 10 år….
Som Louise siger, kan bloglæsning også være åndehuller:-)

/Stine

Anja 19. marts 2011 kl. 18:38

Tak!

Heidi 21. marts 2011 kl. 10:43

Helt enig med hensyn til boghandleren. Fantastisk sted – fantastisk personale. Så fantastisk at det var den største selvfølgelighed for mig at gøre dem opmærksom på, at de havde snydt sig selv for 400 kr da jeg havde været derinde og handle.

Skriv en kommentar