Fredag den 29. juni

af Anna Skyggebjerg den 29. juni 2012

I Zen for mødre siger jeg jo nok så flot, at det kan lade sig gøre at finde åndehuller med ro og fordybelse selv i den travleste hverdag. Det kan lade sig gøre at finde pauser, hvor man mærker, at der er et stille center indeni. Både sammen med børnene og når man er alene med sig selv. 

Men, men… det kan faktisk ikke lade sig gøre, hvis man er en amerikansk mor med et topjob. For så arbejder man til efter børnenes sengetid. Man skal tilsyneladende komme med en meget god forklaring, hvis man en dag vil gå tidligt hjem fra arbejde, det vil sige kl. 18. Og at man gerne vil være sammen med sine børn tæller ikke som en god forklaring.

Debatten om kvinders vanskeligheder ved både at være mødre og topledere raser igen i USA. Den er sat igang af en lang artikel i The Atlantic med titlen “Why Women Still Can’t Have It All”. I den artikel forklarer Anne-Marie Slaughter, hvorfor hun – der var en rollemodel for kvinder, der vil gøre karriere – fravalgte sit drømmejob efter to år. Hun havde ellers verdens bedste chef, Hillary Clinton, som satte en ære i først at møde kl. 8 om morgenen og allerede gå kl 19, for at signalere til sine kvindelige ansatte, at de sagtens kunne have et familieliv ved siden af at arbejde for udenrigsministeren…. Men selv med så favorable arbejdstider gik det altså ikke for Anne-Marie Slaughter, som endte med at sige op – og skrive i sin artikel, at kvinder er blevet fyldt med løgn, da vi fik at vide, at vi kunne få det hele.

Læs artiklen fra The Atlantic her. Eller print den og tag den med på ferie. Den er nemlig 20 sider lang, men umagen værd!

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Helle 30. juni 2012 kl. 08:20

Tak for linket til denne artikel. Det kan godt være, at den var lang, men yderst velskrevet og interessant.
Vi er som jeg ser det heldigvis nået en del længere i Danmark mht arbejdsforhold for kvinder i top positioner, men vi er langt fra i mål.

Lotte B 2. juli 2012 kl. 13:16

Tak herfra også – og vil virkelig glæde mig til at læse den. Synes at det er superspændende “problem”stilling…Har faktisk en kæreste, som er igang med at skrive om kvindekvoter i bestyrelser og om kvinder virkelig gør en forskel. Vi snakker en del om hvor, hvordan og hvad den kvindelig talentmasse er…

Skriv en kommentar