Fredag den 8. oktober

af Anna Skyggebjerg den 8. oktober 2010

1

I eftermiddags står jeg på fortovet udenfor huset og hører pludselig den fuldkommen eventyrlige lyd af svanevinger. Jeg kigger op og ser et svanepar flyve kun ti meter over mit hoved. Står stille og nyder lyd og syn, indtil begge dele forsvinder næsten samtidigt. Ren Zen.  (Og så midt inde i byen!)

2

Den elegance med hvilken de store fugle fløj, fik mig til at tænke på et citat af en berømt Zen-master. Han siger,  at livet bør leves som en fugl flyver gennem luften eller en fisk svømmer i havet. Med andre ord: Med lethed, elegance, naturlighed. Det citat kan jeg jo godt have som en ledetråd, mens jeg for det meste klumrer rundt som en elefant i en budding.

“Life, according to Zen, ought to be lived as a bird flies through the air, or as a fish swims in the water.”

(D. T. Suzuki, 1870-1966)

3

Jeg kunne selvfølgelig også vælge at tage ved lære af katte. Placere mig lidt uden for rækkevidde og bare være. (Jeg tror umiddelbart, det falder mig noget lettere end det med den uanstrengte flyvning.)

{ 1 … læs den nedenunder eller skriv en }

AL 9. oktober 2010 kl. 00:40

Lige hvad jeg trænger til at høre om en stille fredagnat….tak:-)

Skriv en kommentar