Lørdag den 1. maj

af Anna Skyggebjerg den 1. maj 2010

1

“The world’s favorite season is the spring. All things seem possible in May.”

Sådan skriver den amerikanske Pullizer Prize vinder, Edwin Way Teale i en bog om foråret. Det er rigtigt, tror jeg, at verdens foretrukne årstid er foråret. Min er nu efteråret, men maj måned er skøn. Og ja, det er som om alting er muligt i maj.  For eksempel at løbe 5 kilometer…

Da jeg havde født Elise… Det er en lang historie, men den korte version er, at lægen bagefter sagde til mig, at det nok ville være klogt af mig ikke at løbe mere. Jamen, det sagde han. Og det tog jeg som “a license to chill” – hvilket jeg har gjort. Indtil i dag, hvor maj måned fik mig til at føle, at alting er muligt. Herunder at løbe. Jeg har løbet 3,2 kilometer sammen med Elise.  Det er ikke meget og det er slet ikke 5,0. Men det er en start.  Og hvis det ikke kommer til at fungere, så bebrejder jeg maj måned. For snyd. Hvem er måske ikke blevet snydt af skønhed?

2

Der var tilsyneladende masser af Zen under den løbetur. Bare ikke for mig. Endnu. Men så er der jo en sikker vinder: At læse ved siden af Jacob. Det er det enkleste af alle ritualer at ligge ved siden af hinanden og læse. Der er stilhed, fordybelse og nærhed. Det er en maggieterning af Zen.

3

Nu er tiden min. Børnene er puttet på skift af Puttepatruljen. Søren arbejder. Og jeg… jeg trækker mig tilbage til Vestfløjen. Hvis man(d) kigger ind, ser det måske ud som om, jeg bare drikker te. Men det gør jeg ikke. Jeg stilner og nærer min sjæl.

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Dorte 2. maj 2010 kl. 06:58

Det er da SÅ sejt at løbe 3,2 km første gang du er ude!! Da jeg startede med at løbe i oktober – efter aldrig (som i ALDRIG) at have dyrket motion – løb jeg 2 km med indlagte gå-pauser…. Jeg er nu oppe på 10 km og meget meget glad og stolt. OG oplever zen ved det, hvilket jeg ved gud ikke gjorde i starten. Jeg vil meget anbefale dig at følge et begynder løbeprogram. Det gode ved det er, at du hele tide får en succes-oplevelse, fordi du kan gennemføre det, du skal ifølge programmet.
Håber du får en fortsat skøn maj :-)
KH

http://wwwkrlighedsagdelosarinasmor.blogspot.com/ 2. maj 2010 kl. 09:19

Hold da op, det var da langt !
Håber du kan gå i dag :-)

Anna Skyggebjerg 2. maj 2010 kl. 22:27

Kære Dorte,
Jeg har på din anbefaling tjekket et løbeprogram. Jeg har tydeligvis gjort det her helt, helt forkert. Hvilket vel forklarer, hvorfor jeg er totalt øm i kroppen i dag…
10 kilometer???? RESPEKT!!!
Kh,
Anna

Skriv en kommentar