Lørdag den 20. juni

af Anna Skyggebjerg den 20. juni 2009

Lørdagsbilleder:

1

I dag har vi været til udstilling på Sophienholm og set vidunderlige malerier af Anders Moseholm. For mig er der masser af Zen i at fordybe mig i et maleri. Og jeg gør, hvad jeg kan, for ind imellem at tage på sådanne “kreative ekskursioner”, som forfatteren Sarah Ban Breathnach kalder det: Små ture , måske kun af ti minutters varighed, hvis det er alt, hvad jeg har til min rådighed, hvor jeg tillader mig at fordybe mig i noget smukt. Det kan være på et galleri eller et museum. Men det kan lige så godt være i en butik med smukt tøj eller ting til hjemmet. Jeg køber stort set aldrig noget (undskyld til jer, der driver butik), men jeg får alligevel en masse med hjem. Prøv selv!

Et af Anders Moseholms billeder:

http://www.sophienholm.dk/images/2009/moseholm/1.jpg

2

Måske er det fordi, jeg er vokset op omgivet af store bøgetræer? Eller måske er det bare noget helt basalt menneskeligt? I hvert fald elsker jeg træer. Store træer. Intet gør mig mere rolig. Jeg nød derfor de flere hundrede år gamle træer udenfor Sophienholm. Og hver dag nyder jeg kastanietræet på pladsen udenfor min karnap. Jeg vil gerne følge Piet Heins gode råd: “Lær af træer – gro i ro”.

3

Man kan også tage på kreativ ekskursion og nære sine drømmebilleder derhjemme foran computeren. I dag har jeg studeret have-pavillioner, som jeg altid har elsket vanvittigt. Jeg er helt upåvirkelig af det faktum, at jeg ikke har en have og heller ikke penge til at købe en pavillion for. Jeg drømmer, gør jeg. Og det gør mig sjæl godt. Jeg drømmer for eksempel om at sidde lige her og skrive og hengive mig til fuldkommen Zen:

(Hov, det blev et lidt for stort billede. Men det er altså også en stor drøm!)

{ 1 … læs den nedenunder eller skriv en }

Marina 20. juni 2009 kl. 21:23

Ha! Smukke lysthuse er vi nok mange der drømmer om men jeg tror det er fint nok med drømmen for hvis det skal være virkeligt vidunderligt skal man have den helt rigtige placering og enten håndelag eller mange penge.

Store træer derimod kan ikke købes for penge men kan heldigvis findes så mange steder at alle kan få sig et kik og et hvil. Jeg kan godt finde på at kramme et træ hvis jeg mangler energi. Jeg gør det lidt i det skjulte fordi det kan virke lidt nyreligøst, men det er virkeligt som om energien flyder ind i en.

Rigtig god weekend til dig og dine.

Skriv en kommentar