Lørdag den 23. januar

af Anna Skyggebjerg den 24. januar 2010

1

Årets første er altid noget særligt: den første vintergæk, den første bøgegren, der er sprunget ud eller den første dag, hvor man umiskendeligt mærker, at det er efterår. I dag fik vi årets første fastelavnsboller, og jeg har et meget nostalgisk forhold til netop fastelavnsboller.  Det var en kærligheds-akt at bringe dem hjem. Og hver bid var en  hyldest til glæden i hverdagen. Det var simpelthen fastelavnsboller med creme og Zen indeni!  (Fås hos din lokale hvede-pusher netop nu!)

2

Udover fastelavnsboller er en af mine bedste veje til Zen at drikke te. Ingen dage er så travle, at det ikke kan lade sig gøre at tage fem minutters, rituel pause med en kop te.

Og jeg har i den grad mit filosofiske bagland i orden, når jeg forbinder te og Zen. En af verdens mest kendte Zen-buddhistiske tænkere, D. T. Suzuki, har skrevet en bog med den smukke titel “Zen and the Art of Tea”, hvori han siger, at

“Tea wonderfully lifts the mind above the perplexities of life.”

Spot on Suzukizen!

3

Jacob og jeg har lige læst “Hobitten”, og han har nu bedt om, at vi læser “Ringenes Herre”. Det har jeg accepteret, men syntes, det ville være godt at se filmen først. Så i aften er vi begyndt på Frodos rejse. Tre dejlige timer sad vi i sofaen og så 1. del, og nu er Jacob lagt i seng på den. Sofaen altså. Det er trods alt også en voldsom film.

Jeg sagde til ham, da jeg puttede ham, at jeg altid vil være der for ham, ligesom Sam er der for Frodo. Og han svarede, “Jeg er din elskede Jacob, og jeg vil ikke på eventyr. Jeg vil blive her hos dig.” Det er så i orden… Vi finder bare selv på nogle små eventyr. Eventuelt med et par fastelavnsboller.

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Dorte 24. januar 2010 kl. 14:41

Fastelavnsboller og te skal der til! :-) Ringenes herre og hele det univers har jeg til gode, men hvem ved, når mine børn bliver lidt større…
Kh

FruGosch 24. januar 2010 kl. 15:43

Ringenes Herre…..den må snart genses. Når jeg lige har nogle timer i kalenderen…Lange film, men det hele værd.

Og Jacobs smukke formuleringer, de kunne også høre hjemme i en film. OG i jeres familie – hvor hans ord bare må give så meget zen :-) Jeg har også en lille kærlig 9-årig mester udi ord herhjemme. Fornylig fik han lyst til at holde en tale til mig, og jeg noterede den ned i min tlf. Den lød:

Du er en sød mor.
Og du er en dejlig mor.
Og du er en sjov mor.
Og en fjollet mor.
Og du griner højt.
Du er også meget klog.
Du er smuk som en rose.”

Er det bare noget med 9-årige drenge eller er der basis for, at lige netop vores to styks bliver helt fantastiske, følsomme og kloge voksne mænd en dag. Jeg tror på det sidste :-)

Anna Skyggebjerg 25. januar 2010 kl. 13:39

Kære Dorte, Du har noget at glæde dig til!! Filmene er gode sammen med både te og fastelavnsboller. Og de er lange, så der skal mange fastelavnsboller til!!!
Kære Rikke, Han er vidunderlig, din Jens! Og han har tydeligvis også en vidunderlig mor.

Kh,
Anna

Skriv en kommentar