Lørdag den 17. april

af Anna Skyggebjerg den 17. april 2010

1

I dag har været ganske særlig skøn, for jeg har holdt foredrag om Zen for en hel flok mødre. Jeg er altid nervøs, inden jeg skal holde et foredrag. Men jeg er også altid glad bagefter. For det er et privilegium at få lov at dele erfaringer med andre mødre.  For eksempel høre en mor sige, at hun ikke bruger makeup, fordi hun ikke orker at fjerne det igen om aftenen. Og så høre en anden mor fortælle, at hun bruger de fem minutter om aftenen bag låst badeværelsesdør som sit frirum; for hende er det blevet et Zen-skabende ritual. Idéen er hermed givet videre!

Når vi kom til at tale om makeup , var det fordi, Lene Krarup skulle tale efter mig. Lene er frisør og stylist og gav gode råd til, hvordan man kan gøre en hel masse for sig selv på 2 minutter. Nu tænker du nok, “Ja, de siger altid, at det kun tager 2 minutter, men det gør det jo i virkeligheden ikke for os, der ikke er uddannet til at lægge makeup!” Men den her gang var det altså rigtigt nok:  Det tog kun 2 minutter – og det så pærelet ud (og hedder mineralpudder fra Mac).  Der var adskillige af denne blogs læsere, som Lene gjorde über-yndige!

Jeg begiver mig almindeligvis ikke af med at anbefale noget, jeg ikke ved noget om. Men hende Lene tør jeg godt anbefale. Her er hendes hjemmeside.

2

Det der med at sætte tid af til noget (for eksempel at fjerne makeup’en) – og så nyde den tid… Det er ren  snusfornuft. Men hvis du har brug for at legitimere det yderligere for dig selv, så tag mit ord for, at det samtidigt er dyb Zen-buddhistisk praksis: Du gør det, der nu engang skal gøres (selvom du egentlig ikke rigtigt gider) – og vælger at gå ind i det, være til stede og gøre det helhjertet.

Her i huset gør vi lidt af det samme, når vi rydder op. Først går vi sammen rundt i lejligheden og taler om, hvad der trænger til at blive gjort. Derefter får hver af os ansvaret for 1-2 rum. Og så sætter vi æggeuret på 7 minutter og går igang. Helhjertet! Når uret ringer, slutter vi.  Det er en god øvelse. Og man får faktisk også ryddet op i en fart (så der er tid til mere Zen)…

3

Nu vil jeg slukke computeren og – helhjertet! – nyde udsigten fra min skrivebordsstol. Lige udenfor vinduet i mørket hænger der nemlig den fineste, spinkle måne og lyser. Tænk, at af alle de steder, den kunne have valgt at være, så hænger den lige uden for mit vindue… Hej måne!

En ny måne

(Ok, det her er faktisk ikke “min” måne. Men min er lige så smuk!)

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

gry 17. april 2010 kl. 23:09

Hold da op hvor har du bare ret – i mange ting – men især det med at gøre det helhjertet. Det går hurtigere, nemmere og som regel bliver det endda gjort grundigere, selvom man ikke gider :o )
Og nej, månen er altså uden for mit vindue ;-)

FruGosch 18. april 2010 kl. 22:05

Fed idé med at rydde op i 7 minutter :-D

Skriv en kommentar