Lørdag den 5. oktober

af Anna Skyggebjerg den 5. oktober 2014

Igår spurgte Jacob, om der er en person, der har med natur at gøre, som jeg beundrer. Skønt spørgsmål at få! (Selv beundrer han værterne på de vilde naturprogrammer på tv.)

Jeg svarede med det samme : “Jane Goodall!” Denne fantastiske primatolog, dette fantastiske menneske, som revolutionerede den videnskabelige verden med sine studier af chimpanser. Ikke alene på grund af det, hun fandt ud af, men også på grund af måden, hvorpå hun studerede dyrene. Hun gav dem navne (strengt forbudt!) og drev sin forskning frem ved at opstille hypoteser, der var drevet af hendes empati med dyrene (strengt forbudt!).

Her er et lille interview med Jane Goodall, hvor hun blandt andet siger følgende:

Empathy is really important…Only when our clever brain and our human heart work together in harmony can we achieve our true potential.

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Jess 5. oktober 2014 kl. 19:01

Åh, hvor er hun da sød…og åh, hvor er det godt, at der er plads til empati i forskning.

Hendes pointe om objektificering i forskning som medvirkende til/eller som skabende muligheden for uetisk adfærd, havde jeg faktisk ikke tænkt over før.

Anna Skyggebjerg 5. oktober 2014 kl. 20:03

Ja, Jess, hun er virkelig sød. Og jeg er enig med dig: Det er en mind blowing erkendelse!

Louise Klinge 6. oktober 2014 kl. 10:50

Tusind tak for at dele. Det er et vidunderligt interview.
Kærligst fra Louise

Pia 6. oktober 2014 kl. 20:43

Vidunderlig forskning! Hvis nogen har lyst til at lære dyrenes kognition, evner til samarbejde og empati bedre at kende, kan jeg kun anbefale at læse Michael Tomasellos værker, fx 2014. Han er en af verdens førende forskere inden for chmpanser og børn. Og nej, forskellene er ikke så markante som man måske umiddelbart forestiller sig.

Skriv en kommentar