Lørdag den 6. april

af Anna Skyggebjerg den 6. april 2013

I dag købte jeg kammerjunkere – fordi jeg kom i tanker om ord, som Jacob længselsfuldt udtalte for omkring to år siden, da han var 9 år: “Tænk, hvis man altid havde en kammerjunker i lommen!”

Børnene er vores Zen-læremestre, for de mestrer virkelig at se det store i det små. Og at værdsætte det.

Filosoffen Lao Tzu havde også blik for værdien af det enkle og tilsyneladende ubetydelige. Det kan meget vel have været kammerjunkere, han havde i tankerne, da han skrev disse kloge ord:

 

Do nondoing,

Strive for nonstriving,

Savor the flavorless,

Regard the small as important,

Make much of little

Lao Tzu, 6. århundrede fvt:

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Dorte Daugaard 7. april 2013 kl. 17:49

“Nondoing” er da det bedste ord, jeg længe har hørt!
Jeg er halvt igennem din bog – og jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal takke dig for at sætte dine smukke ord på, ting jeg jo godt vidste, men ikke havde forstået hos/ved mig selv. Det giver jo så god mening nu!
Jeg er sikker på, at jeg bliver et klogere, stærkere og mere helt menneske af at læse din bog!! (Og det er da den største gave, man kan give nogen)
TUSIND TAK!

Louise i Gammelby 8. april 2013 kl. 06:00

Kære Anna,

Efter lang ventetid ved bogklubben modtog jeg i fredags endelig din bog. Den var længe ventet, så jeg blev glad :-)

Endnu mere glad blev jeg, da jeg læste den i går. Jeg græd meget af lettelse over, at jeg ikke er forkert – jeg er bare meget introvert. Det var og er så stor en befrielse at finde ud af, at jeg er mere introvert, end jeg lige havde forestillet mig. Hjertelig tak for at give mig en langt bedre forståelse af både mig selv og min søn <3

Anna, du har virkelig skrevet en helt fantastisk bog, som du godt kan være umådelig stolt af. Jeg er fuldstændig vild med den måde, du har formået at kombinere stor og vigtig viden om introverthed med nyttige og gode eksempler på, hvordan man kan indrette sig efter at være introvert og/eller kende en introvert. Det er helt klart en bog, jeg anbefaler alle at læse, og jeg håber inderligt, du har startet en stille og skriftlig revolution på dette område.

Citaterne i din bog er jeg fuldstændig vild med. Du kommer med de perfekte citater på de perfekte steder i bogen – du må have brugt meget lang tid på den del af at skrive bogen.

Jeg vil komme til at bruge din bog som opslagsværk – hjertelig tak for at have givet mig så godt et redskab på min vej mod at vende mange års selvhad til kærlighed <3

Skriv en kommentar