Mandag den 10. august

af Anna Skyggebjerg den 10. august 2009

1

Endnu en dag med milepæle og hjørner, der rundes: Jacob begyndte i 3. klasse og Elise i 8. De sad ved morgenbordet og var temmelig trætte, men også glade. Jeg tror ikke, de opdagede, at jeg var mere stille, end jeg plejer at være om morgenen. Han tjekkede sine blyanter, hun sin mobil. Han spurgte, om det var nødvendigt at tage rygsækken med. Hun proppede et ekstra indkøbsnet i sin  – i tilfælde af, at hun ville få mange bøger. Og så fulgtes de ad i skole. To store børn:

Foerste skoledag 2009

2

I eftermiddag var jeg alene hjemme for første gang i måneder. Elise var i Tivoli med sine venner, Jacob legede hos sine,  og Søren var på arbejde. Jeg skyndte mig at blive færdig med det, jeg skulle – og så var der zen-fyldt pause på altanen. Helt alene! Med det her:

Te og kage = zen!

Om jeg spiste det hele? Selvfølgelig gjorde jeg da det! Because I’m worth it!

3

Og jeg er ikke den eneste i familien, der forstår sig på, hvor zen-fremmende det kan være at spise en god kage: Her til aften lå Jacob oven på sin dyne, splitternøgen, læste Stephen King og spiste romkugle. Jeg lagde mig helt stille ved siden af  – og nød duften af dreng og romkugle og lyden af tørre fingre, der glider hen over papir.

{ 1 … læs den nedenunder eller skriv en }

Marina 10. august 2009 kl. 22:24

Første skoledag er bare noget helt særligt. Lidt vemodigt, meget stort og altid en fest. Hvert år! Gode kager kan man aldrig få for mange af. Som mottoet siger: Kager, kunst og kærlighed kvæler al besværlighed.

Skriv en kommentar