Mandag den 12. oktober

af Anna Skyggebjerg den 12. oktober 2009

1

I dag er jeg barnløs. Elise er på efterårsferie hos sin far. Jacob tog ned til en kammerat for at lege ved frokosttid- og er endt med at sove der til i morgen. Mine arme føles pludselig tomme. Den engelske forfatter Elizabeth Gaskell (1810-1865) skrev, at når en mor savner sit barn, så er verden et forladt sted, selvom der er nok så mange venlige hjerter. Hun var nu også MEGET romantisk anlagt, så hun strammer den nok lidt. Og måske mente hun heller ikke mødre, hvis ene barn kommer hjem i morgen tidlig. Men det er et fint citat alligevel. Og jeg er altså LIDT enig:

“All the earth, though it were full of kind hearts, is but a desolation and a desert place to a mother when her only child is absent.”

2

Men selvfølgelig er sådan en dag også en foræring. Jeg har ordnet og “fået til en side”. Men også hengivet mig til at nære min sjæl på de måder, jeg elsker mest: Jeg har skrevet, drukket te, spist chokolade, aet katten og manden. Jeg har trukket vejret i bund. Og efter tre dages sygdom, var det faktisk lige, hvad jeg trængte til: Fuldkommen Zen.

3

Når man på sådan en dag bliver helt stille indeni, kan man opleve verden på en ny måde. Der kan komme jordskreds-erkendelser, er jeg sikker på. Der kan også komme verdens mindste opdagelser, som for eksempel at der er en glad mand i gulvbrædderne foran den blå stol. Jeg følte mig som barn igen, da jeg fik øje på ham i dag:

Min gulvmand

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Annamette 13. oktober 2009 kl. 08:47

åh jeg elsker også at finde mænd i gulve og lofter, tak fordi du mindede mig om den leg

Det Lille Spørgsmål 13. oktober 2009 kl. 10:04

Nej, hvor er han fin. Det er altid vidunderligt at opdage et venlig ansigt.

Kh
Lykke

annette 14. oktober 2009 kl. 08:59

Når vi skal have nyt badeværelse, bliver det med terrazzo-gulv. Så kan vi finde både mænd og løver og alt muligt, lige som da jeg var lille.

Skriv en kommentar