Mandag den 15. februar

af Anna Skyggebjerg den 15. februar 2010

I dag er vinterferien sådan for alvor begyndt. Og vi har besluttet at droppe alle forkromede planer og satse på masser af ro og fordybelse og kun små bitte ture ud af huset. For det har vi brug for.

Jeg vil tage denne Zen-mester som mit forbillede:

Efter en hel dag i vindueskarmen er konklusionen: Endnu en fuldkommen dag!

Hvis jeg kun kan få mindre pauser, så er det også godt nok. Bare der er ro og fordybelse. Stille indeni.

Dagens Zen-moments er alle knyttet til læsning:

1

Synet af Jacob, der sidder i sin seng og læser. Hele formiddagen. For mig er det et sindbillede på vinterferie. Nå nej, et Zenbillede:

2

Da jeg cyklede forbi det lokale bibliotek: Synet gennem vinduerne af mødre og børn, der kigger i bøger, læser i bøger og leger med de dyr, biblioteket har stillet op i vindueskarmen. Jeg bliver altid så rørt af det bibliotek, for det udstråler varme og tryghed. Og det største potentiale:

“You will come here and get books that will open your eyes, and your ears, and your curiosity, and turn you inside out or outside in.” (Ralph Waldo Emerson, amerikansk digter, 1803-1882)

3

Et af vores bedste og enkleste weekend- og ferieritualer er at sidde i den store seng og læse ved siden af hinanden. Så det gjorde vi her til aften. Der var stilhed, fordybelse og nærhed. En maggie-terning af Zen. Prøv!

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Lotte 16. februar 2010 kl. 10:10

Der er ikke et gram zen i min hverdag – ikke bevidst i hvertfald.

Men når jeg hastigt suser forbi din blog (og det gør jeg hver evig eneste dag og bliver en anelse skuffet, de dage du ikke har tre gode ting til mig), så falder roen på. For din tekst og dine billeder er indbegrebet af en hel masse af det, der gerne måtte være mere af i mit liv.

Jeg ville aldrig kunne leve som dig – jeg næres af travlhed. Men du lært mig at lægge mig ned på gulvet med mine tvillinger på 2 år og bare lade tiden flyde. For aftensmaden må godt være hastigt smurte leverpostejer, når optakten har været at ligge i en stor bunke på gulvet og kramme-kilde-pludre-synge.

TAK – og er du sød at skrive hver dag? :-)

FruGosch 17. februar 2010 kl. 23:35

Ja, Anna, du inspirerer så mange af os – tak for det.
PS: Det med læsning er bare det bedste – og også noget jeg har nydt med min 9-årige her i ferien, ligesom det lokale bibliotek…

(Kan nu også tilslutte mig det med leverpostegsmadder som “pris” for dejlige kramme-kilde-pludre-synge-ture, som Lotte ovenover nævner – ren zen!)

Skriv en kommentar