Mandag den 15. juni

af Anna Skyggebjerg den 15. juni 2009

1

Om mandagen arbejder jeg hjemme. Det betyder, at indtil børnene kommer fra skole, har jeg lejligheden for mig selv og her er helt, helt stille.  Tænk, hvor sjælden en luxus det er, at der er fuldkommen ro. Så overbevisende ro, at det larmer, når jeg spiser en bolle med multebærsyltetøj. Og så overbevisende ro, at vejrtrækningen kommer helt i bund og jeg mærker, at der er et stille center indeni. Jeg kan leve i dagevis på den følelse.

2

Familiemedaljen har skiftet ejer. Den (og den tilhørende engel) residerer nu hos mig. På Jacobs initiativ blev den mig overrakt for min indsats i går med at forvandle køkkengulvet fra bliver-aldrig-pænt-igen og til… ja, faktisk overordentligt pænt. (Det krævede 7 x vask, vil jeg gerne tilføje!). Det er dejligt med et pænt køkkengulv. Men det er toppen med en 8-årig, der registrerer det og finder det værd at belønne. Ritualet med familie-medaljen virker!

3

Her til aften var Jacob, Elise, mormor-Karin og jeg sammen med Elise klasse til hygge-arrangement i Frederiksberg Have.  Der kunne mormor-Karin og jeg sidde på et tæppe og iagttage børnene spille fodbold og rundbold – og pludselig se Elise, som hun er, når hun er sammen med dem, Jacob betegner som hendes “bedste legetøj”: vennerne. Hun var sød og sjov og aktiv og tydeligvis lykkelig! Og jeg blev så varm om hjertet, at jeg næsten ikke opdagede, at resten af mig var gennemkold.

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Trine 16. juni 2009 kl. 15:03

Familiemedalje? Fantastisk koncept – vil du ikke fortælle lidt mere?
Kh Trine

Anna Skyggebjerg 16. juni 2009 kl. 15:19

Kære Trine,
Familiemedaljen er et vidunderligt ritual! Initiativet er udsprunget af et ønske om at skabe “Team spirit”, at lære børnene at tænke med, at tænke “vi/os” frem for altid bare “jeg/mig”. Og at lære dem, at der bliver mere tid til at være sammen i, mere Zen, når vi alle yder en indsats. Familiemedaljen får man overrakt, når man har gjort noget, som er godt for hele familien. Og den virker stærkt motiverende!!!
Jeg skriver om det i “Zen for mødre” – og lidt her på bloggen. Se for eksempel indlægget den 4. maj.
Kærlig hilsen,
Anna

Skriv en kommentar