Mandag den 18. august

af Anna Skyggebjerg den 18. august 2014

Det med det poetiske, introverte hjerte… Betyder det så, at ekstroverte hjerter ikke indeholder Solitude Mountains, River of Daydreams  eller Country of Animal Pals, men alene steder som River of Partying, Land of Groupwork og Region of Multitasking?

Nej. Det betyder det på ingen måde. 

At være introvert eller ekstrovert betyder, at der er bestemte ting, vi foretrækker, og som derfor optager store dele af vore hjerter. Bestemte måder at være social på, for eksempel. Bestemte måder at lade batterierne op på. Et bestemt niveau af ydre stimuli, som får os til at føle os perfekt tilpas (højt for ekstroverte, lavere for introverte).

Men: Ingen er 100% introvert eller 100% ekstrovert. Vi har begge sider i os og kan dyppe i den ikke-dominerende side. Og vi gør det, enten fordi det er nødvendigt (for eksempel hvis et job kræver det af os) eller fordi vi har brug for det. Selv det mest introverte menneske har brug for ydre stimuli; selv den mest ekstroverte har brug for ensomhed. 

Derfor rummer det ekstroverte hjerte også steder med solitude og daydreams og alone time. Men de fylder mindre end i et introvert hjerte. Ligesom partying, groupwork og multitasking fylder mindre i det introverte hjerte end i det ekstroverte. 

Vi er forskellige, men ligeværdige. Hvis vi anerkender det (ved i praksis at udvise gensidig forståelse og respekt), får vi fantastisk glæde af vores forskelligheder. Den pointe har jeg nævnt 117 gange her på bloggen. Og jeg bliver ved, indtil vi har reel ligestilling, og det ikke længere er nødvendigt.

Skriv en kommentar