Mandag den 2. november

af Anna Skyggebjerg den 3. november 2009

“Mandag den 2. november”… Det er måske ikke lige så lovende en dato:  Mandag. Den 2. November.

1

Når jeg ruller gardinet op om morgenen, kigger jeg altid på æbletræet i haven. Mit helt eget “Livets Træ”. Men her til morgen var synet dette: Nattens storm havde  blæst alle bladene af og tilbage var kun et enkelt survivor-æble. Det var der skutte meget liv over.

Jeg kørte i Super Best efter flere stearinlys  – og lagde mærke til, at en af naboerne har hængt lyskæder op i et træ.

Det bedste ved november:  Stearinlys, græskarmænd og kulørte lamper! Mange, tak!

2

Den, der bedst har indfanget essensen af denne mørke, våde og blæsende måned, er digteren Henrik Nordbrandt. Hør bare hans digt “Året har 16 måneder”:

“Året har 16 måneder. November

december, januar, februar, marts, april,

maj, juni, juli, august, september,

oktober, november, november, november, november.”

3

Men sådan en mandag den 2. november skal nu ikke få mig ned med nakken.  For at peppe dagen op tog Elise og jeg til mekanik-kursus hos Mtb-tours, hvor vi i to timer blev undervist i, hvordan man justerer gear, bremser og … noget mere.  Vi skulle også lære at tage hjulene af, skifte slange og sætte hjulene på igen. Og derefter fylde 2½-3 Bar i slangen. For hvis nu man punkterer ude i skoven…

Det var to timer i genren “dramatic comedy”. Komedien stod jeg for, for jeg kunne ikke finde ud af at bruge cykelpumpen. Og dramaet, ja det kom da en af de slanger, der var blevet taget ud af et dæk og lagt ind igen, lige pludselig begyndte at puste sig selv op, komme ud af dækket og true med at eksplodere. Og hvis dæk tror I lige det var…

Men jeg giver ikke op. For Elise er med, og jeg vil ikke være en mor, der ikke kan skifte en cykelslange. Fortsættelse følger på mandag. Mandag den 9. november: Det lyder straks bedre, gør det ikke?

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Dora 3. november 2009 kl. 01:05

Du er bare så god. :0) Jeg elsker at læse din blog og jeg glæder mig til fortsættelsen. :0) Jeg selv venter spændt på, om der stadig er luft i min søns dæk i morgen tidlig, det håber jeg, for det er hårdt at, prøve at få dækket ud af slangen og sætte det på igen er heller ikke nemt. :0)

Mange zen hilsner
Dora

Tina 4. november 2009 kl. 21:33

Jeg kan ikke lade være med at kommentere det digt: Det er simpelthen så godt skrevet – stemningen af, hvordan vejret er lige nu og hvordan man føler, det hele bare er gråt, vådt og kedeligt, og hvordan man aldrig rigtig vågner på sådanne dage… Det er det, jeg får ud af det digt!
Tror jeg vil tage et stearinlys med på arbejdet til at stille på mit skrivebord! Ligesom man kan sige, at man “kun har det sjovt, man selv laver”, så kan man vel også sige, at man “kun har den hygge, man selv skaber – og spreder”… ;-)

P.s. Jeg er lige begyndt i en ny skole. En forfatterskole. på nettet! Den er startet af saxo.com. (hvis nogen er interesserede, tror jeg godt man kan nå at være med endnu – prøv og klik på http://www.saxo.com/forfatterskole/lektioner/lektion-2-efteraar-2009-byg-op-til-slutning/byg-op-til-slutning.aspx) – ellers tror jeg, der kommer andre forfatterskoler). Den kører over 5 uger med en ny opgave her uge og selvom man ikke kan være sikret en kommentar for ens opgave fra lærerne og ej heller står med en kontrakt i hånden med lovning om udgivelse af ens tekster, og selvom jeg først har fået afleveret i sidste øjeblik og det er hårdt også at have det at skulle i en travl hverdag, så ER det alligevel zen for mig – for jeg gør noget, som jeg længe har villet gøre. Lære noget om at skrive. Og nu gør jeg det! Når de 5 uger er gået, er jeg meget klogere på at skrive… ;-)

Mange hilsner

Tina

Anna Skyggebjerg 4. november 2009 kl. 22:05

Kære Tina,
Hvor er det godt, du har meldt dig! Held og lykke!
Kærlige hilsner,
Anna

Anna Skyggebjerg 4. november 2009 kl. 22:07

Kære Dora,
Jeg forstod på din blog, at der ikke var luft i dækket…. Man skal godtnok kunne mange ting, når man er mor. Og det kan du!

Kærlig hilsen,
Anna

Skriv en kommentar