Mandag den 23. august

af Anna Skyggebjerg den 23. august 2010

I følge Zen skal livet være let. Det skal leves “som  en fugl flyver gennem luften eller en fisk svømmer i vandet”. Nå. Men nu er det altså sådan, kloge, at jeg er højdeskræk og også bange for at få hovedet under vand. Så jeg tror ligesom ikke, livet nogensinde bliver helt let!

Men jeg ved godt, de har ret, de Zen-buddhister. Så jeg arbejder på sagen.

Her er “Hele 3 ting”, der har gjort livet lettere:

1

Jeg har brugt megen energi på at prøve at forstå, hvad jeg ikke kunne forstå: “Hvorfor siger han/hun sådan? Hvorfor gør han/hun sådan? Hvordan har han/hun det egentlig? Hvad er hans/hendes følelser egentlig?”

Jeg ved nu, at det har været fuldkommen spild af kræfter. Man kommer aldrig til at forstå andre menneskers motiver og følelser til bunds. Og det er heller ikke vigtigt. Opgiv den tanke. Opgiv at gnave på problemerne som en hund på sit kødben. Sats på at acceptere frem for på at forstå. Og sæt dig selv fri!

2

Jeg har spildt meget liv på at ønske mig et andet liv. Da jeg i stedet begyndte at fokusere på det gode, der var i det, jeg havde, blev alting meget, meget lettere. Det gode liv kommer, når man sætter pris på det liv, man har. (Hvordan man begynder den proces? Ved at skrive taknemmelighedsdagbog ti minutter hver aften! )

3

Det kan siges så kort som i dette Zen-ordsprog:

“If you understand things are just as they are… If you do not understand things are just as they are.”

Just Be Happy - Art Print - Room Decor (White background)
zoom


{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

AL 24. august 2010 kl. 16:47

ENIG, ENIG, ENIG & STORT SMIL!!!

Lene L 25. august 2010 kl. 20:00

Tusind tak Anna! Din blog i dag er lige præcis det jeg har brug for at fortælle en meget nær ven. Havde svært ved at sætte ord på det, men det hjalp du så lige med. Zen Zen & Zen

Skriv en kommentar