Mandag den 26. april

af Anna Skyggebjerg den 26. april 2010

Jeg er SÅ dagen-derpå-træt. En konfirmation  af et skilsmissebarn er den emotionelle ækvivalent til at løbe en marathon. I ørkenen. Iført stiletter og rygsæk. Især rygsæk.

Derfor har i dag været til stille, Zen-skabende aktiviteter. Sammen med Jacob, som fik en velfortjent fridag, men uden konfirmanden, der fejrer Blå Mandag.

1

Zen, det er at ligge på sengen og læse ved siden af hinanden. Og ae Pelspølsen, der naturligvis lå hos og viste os, hvordan en ægte Zen-mester nyder en mandag.

2

Zen, det er at dykke ned i Jacobs skatkiste. Skatkisten er en balikurv fuld af  ting, der er gode på dage med behov for særlig omsorg: Fotografier,  muslingeskaller, mønter fra fremmede lande, yndlingskiks,  tegninger… Tidligere også plaster og en tryllestav til borttryllen af  kvaler. Kort sagt: dingen und sachen.  Til ro og nærhed. Til indvortes og udvortes.

3

Zen, det er at sidde i den blå stol med en kop te og bare trække vejret i bund. Og mærke taknemmeligheden over det enorme privilegium det er, at kunne tage en fridag, når der er behov for det.

Og nu tager jeg til stranden. Jov, jeg gør så. For jeg har jo den der lydpude med bølgeskvulp. Ornlig nice, siger jeg bare!

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Louise Klinge Nielsen 27. april 2010 kl. 10:09

Jeg blev glad af at læse, at I tog den fridag. Lisende for jer og sundt for samfundet. Det er nemlig ikke helt sat i det gear endnu, der matcher menneskelige behov.
Kan huske da min far for mange, mange år siden skrev i min kontaktbog, da jeg havde holdt en fridag: “Louise havde brug for at sove, men er nu frisk og udvilet.” Det nægtede min klasselærer at skrive under på, for det gav jo slet ikke mening, mente han. Nej, måske ikke i en firkantet rationel boks, men i et organisk, livfuldt univers, er behov så mangeartede og forskellige, og vi har brug for ‘ud-af-boksen-tænkning’, så vi kan få det samfund, der opløfter og beriger os alle. Og det hjalp jeres fridag lige netop med til på sin egen stille zenfyldte facon.

Kirsten Jensen 27. april 2010 kl. 18:40

Et stort tillykke med din smukke datter. Sådan en omsorgsdag trænger vi alle til en gang imellem. Den forebygger megen stress og dårligdom. Nyd den med god samvittighed.

Varme hilsner fra
fru Jensen
Gudhjem

mette b 28. april 2010 kl. 11:46

JA!
Det er så vigtigt at mærke efter og give sig den ro, der skal til for at komme ovenpå igen, gøre sig selv klar i ro og mag.
Bellamin ringede efter hun var kommet i skole i dag og jeg har hentet hende. Hun har i de seneste uger været med til sin morfars død, begravelse og urnenedsættelse. Fordi det var det rigtige for hende, kunne hun mærke.
Selvfølgelig påvirker det hende og jeg har givet hende lov til at blive hjemme, til hun synes hun kan komme i gang igen. For hun skal allerede nu lære at mærke hvad der er godt for hende selv.

Tillykke med din datter.

Kærligst,
mette b

Skriv en kommentar