Mandag den 27. august

af Anna Skyggebjerg den 27. august 2012

Jeg har mange gange måttet sande det – og nu igen i dag: Det er, når man er som en flue i en flaske, at det er aller mest nødvendigt at have enkle Zen-skabende ritualer til sin rådighed. Nogle, der stilner ens sjæl midt i al den flaksen rundt. 

Det er vigtigt, at det er enkle ritualer. Det skal ikke være et projekt at finde ro i hverdagen. 

Zen for mødre er fuld af enkle ritualer, der giver ro, nærvær og fordybelse i selv den travleste hverdag. Der er ingen af dem, der tager mere end ti minutter. Men på dage, hvor selv det er uoverskueligt, så trøst dig med, at et af verdens viseste mennesker siger, du ikke behøver gøre andet, end at trække vejret en enkelt gang. Bare nogle få gange i løbet af dagen, kan du kigge op fra det, du laver, og trække vejret i bund. Det er alt, hvad der skal til, for at nære sin sjæl. 

You just stop for a few seconds, breathe deeply, and move on. You don’t want to make it into a project. [...] Throughout the day, you could choose to do this. It may be hard to remember at first, but once you start doing it, pausing becomes something that nurtures you; you begin to prefer it to being all caught up.

 (Pema Chödrön, buddhistisk nonne)

PS: Man kan også forære sig selv en blomst, som er så fin, at man slet ikke kan lade være med ind imellem at dreje sin kontorstol rundt og nyde den:

Skriv en kommentar