Mandag den 29. marts

af Anna Skyggebjerg den 29. marts 2010

1

I dag har jeg plantet forårsblomster i altankasserne. Jeg er hverken Camilla Plum eller Bonderøven; tre altankasser er lige tilpas til mig. Nok til at jeg kan få jord under neglene og hengive mig til at føle, dufte, klippe, nippe. Og trække vejret fuldkommen i bund imens. Ren Zen!

Jeg nåede kun lige at få blomsterne op af papirposen, før Pelspølsen hoppede op i:

2

Når jeg er optaget af noget så enkelt og smukt som at plante forårsblomster, og når jeg derfor trækker vejret i bund og bliver stille indeni, så åbnes der faktisk en mulighed for, at jeg kan give slip på de følelser i mig, der ikke gør mig godt. Følelser, som jeg pludselig kan mærke ikke betyder noget som helst. For det er det enkle, det nære, det smukke, der betyder noget. Forårsblomster, for eksempel.

Det handler dette dejlige haiku om: At være optaget af at ordne bønner – og i den proces at kunne give slip på “a slanderous heart”. (“slanderous” betyder bagtalende. Men man kan jo udskifte det med et, der passer bedre på ens eget hjerte…)

letting go

of a slanderous heart -

while shelling the beans

(Hosai Ozaki, 1885-1926)

3

Dagens bedste citat kommer fra Jacob, som fortæller sin storebror, hvad han skal have på til Elises konfirmation:

“Sorte bukser, hvid skjorte, vest, slips og vindjakke.”

Jeg må fortælle ham, at det hedder en “blazerjakke”. Han har tydeligvis tænkt, at “Blæst eller vind, det kan vel være lige fedt.”

{ 1 … læs den nedenunder eller skriv en }

FruGosch 1. april 2010 kl. 21:44

Fra nu af vil jeg kalde det en vindjakke! Jep….Vindjakke rules! :-)
Påskelam….jeg mener påskekram ;-)

Skriv en kommentar