Mandag den 30. juni

af Anna Skyggebjerg den 30. juni 2015

Ægtefælle fortalte i dag om et familiemedlem, som havde glemt at åbne sin e-boks, og derfor havde overskredet en deadline og fået en bøde….

og så følte jeg, at jeg nok burde fortælle, at jeg aldrig åbner min e-boks. “Hvorfor ikke?”, spurgte Ægtefælle. Jov, altså…

Da mit liv var økonomisk stramt, turde jeg ikke rigtigt at åbne rudekuverter. Efter et stykke tid, når jeg havde samlet en bunke kuverter, tog jeg mig så sammen og flåede dem alle sammen op samtidigt. En del af brevene var i mellemtiden blevet uaktuelle. Men andre havde vokset sig store og presserende. Så den metode var ikke god. Derfor udviklede jeg noget, jeg selv syntes var rigtig fikst: Jeg åbnede kuverterne stort set, når jeg modtog dem, men kun i et hjørne. Så kiggede jeg ned i dybet og lurede, om det var en kuvert, der ville blive “Uaktuel”, hvis jeg undlod at åbne den. Eller om den ville blive “Presserende”, hvis jeg undlod at åbne den. Det fungerede. Det var patetisk, men det fungerede.

Men så kom e-boksen. Og den kan jeg jo ikke åbne i et hjørne…. Logisk konklusion: Jeg kan ikke åbne e-boksen.

Han tog det pænt, Ægtefælle. Foreslog, at jeg afmeldte e-boks.

Man skulle ikke tro det, men I Kærlig hilsen Anna har jeg skrevet sådan her:

Der kommer en tid for os alle, hvor vi må spørge os selv og svare benægtende, “Behøver jeg virkelig fortsætte med at slæbe den her rygsæk med mig? Behøver jeg at tage det her med mig videre i livet?”

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Gisela 30. juni 2015 kl. 20:41

Må jeg foreslå: Du tilmelder dig mail-service i din e-boks. På den måde får du en e-mail til din almindelige e-mail-adresse, hvor der står, at du har fået post i e-boks fra “firma X”. Det er lidt ligesom kun at åbne hjørnet på kuverten. Så kan du vurdere, om det er noget, du bør åbne rigtigt – altså gå i e-boks og læse – eller om det kan ignoreres uden større ulykke til følge.

Du kan selvfølgelig også arbejde på at forstå, at ingen rudekuverter – fysiske eller digitale – bliver bedre af ikke at blive åbnet – og så tage tyren ved hornene fra begyndelsen hver eneste gang.

Jeg anbefaler nr. 2 (ikke mindst henset til dit citat fra bogen). Men måske nr. 1 er en hjælp på vej til nr. 2.

Kh, g

Anna Skyggebjerg 30. juni 2015 kl. 22:25

Gisela, jeg har meldt mig til mail-service, men jeg synes ikke rigtigt, det gør nogen forskel. Jeg ignorere dem i indboksen. Jeg tror ikke, der er anden udvej, end at blive voksen og stoppe med at slæbe idiotiske idéer med mig fra en svunden tid. Startende idag.

Gisela 2. juli 2015 kl. 06:55

You go girl! :)

Skriv en kommentar