Mandag den 4. januar

af Anna Skyggebjerg den 4. april 2011

Jacob hader mandage.  Og i aftes udtænkte han derfor den plan, at ugerne burde springe mandage over og gå direkte til tirsdage. Jeg kunne SE på hans ansigt, da han fattede, at man så nok ville komme til at hade tirsdagene.  Men han er ikke sådan at narre, så det tirsdags-problem fandt han fluks en løsning på: “Nej, ugen skulle begynde med onsdage!”

Der er ikke noget at gøre ved det: Mandage findes. Vi slipper ikke for dem. Der er kun én farbar vej: Make peace not war!  

Her er “Hele 3 gode råd” til at “make peace with Mondays”:

1:  Lav lækker mandags-morgenmad allerede om søndagen, så mandag morgen bliver en fest. (Smoothies, muffins, kolde pandekager, frisk frugt skåret ud… ?)

2: Lav dobbeltportion af søndagsmiddagen, så mandagsmiddagen tager ti minutter at lave. For hvem gider lave mad om mandagen sidst-på-eftermiddagen? Not me!

3: Find et stille ritual, som er særligt til om mandagen.  Når der ikke skal bruges tid på middagsmad, bliver der plads til noget sammen med børnene. Eller med dig selv. 

 Og fordi der helst skal være et billede i et blogindlæg,  er her et aftenbillede af tulipanen i min vindueskarm. Jeg siger det på forhånd: Her på bloggen kommer det til at vrimle med tulipaner den næste måneds tid. For jeg elsker dem.

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

AnjaS 5. april 2011 kl. 06:59

God ide, den der morgenmadsfest :-)
Glæder mig til tulipanerne, jeg eeeeeeelsker dem nemlig også.

Liselotte 5. april 2011 kl. 10:14

Åh … de tulipaner! Jeg blev sgu så lykkelig, da jeg læste dit fredagsindlæg om knitrende tulipaner.

Tænk, jeg troede at hele menneskeheden overlevede på lyden af tulipaner, der står og knitrer og småknirker nu og da. Og så viser det sig, at der er mennesker, der slet ikke ved, at tulipaner gør sådan noget …!?!?!? ;-)

Så bare hit med de billeder!

Anja 5. april 2011 kl. 15:53

dejligt, god idé at gøre mandag morgen til en fest!

Skriv en kommentar