Mandag den 6. august

af Anna Skyggebjerg den 6. august 2012

I dag er haiku-digteren Jacob taget afsted på 5-dages kanotur med klubben. Og Elise og kæresten er taget afsted til venners hus med en klirrende plasticpose. Hun har ikke måttet drikke alkohol tidligere (og fordi hun ikke måtte, lod hun være!), men nu hverken kan eller vil jeg opretholde et forbud længere. 

Jeg lider af akut separationsangst. Dybe vejrtrækninger er nødvendige. Og en lidt anstrengt tillid til, at begge børn får gode oplevelser, fordi livet elsker den, som lever det – og belønner dem, som tør kaste sig ud i det. Med Maya Angelous ord:

Believing that life loves the liver of it, I have dared to try many things. Sometimes trembling, but daring, still.

Måtte jeg lige sparke ind, at selvom ingen kan beskylde mig for sådan generelt at være særlig modigt anlagt, så har jeg været modig på et enkelt punkt: Jeg har fået børn! Jeg har valgt at leve et liv, hvor hjertet sidder udenpå kroppen i en konstant sårbar position. Det er da at udvise mod! Der er en grund til, at de kalder det moderskab!

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Rikke 6. august 2012 kl. 22:37

Åh, men man ved jo ikke, at det er det modigste før man har presset hjertet ud sammen med barnet.

Får tårer i øjnene og hårene på armene letter, bare lidt, ved tanken om alle de dybe vejrtrækninger, der venter. En indre stemme hvisker “giv slip, giv slip” og jeg nikker. Og ser for mig, hvordan blodet pibler frem under en moderkage, der løsnes. Dybe vejrtrækninger.

Holder dig mentalt i hånden.

Anna Skyggebjerg 6. august 2012 kl. 23:57

Nemlig: Inden man får børn, har man ingen anelse om det mod, det kræver.
Tak for håndsrækning!!

Dorthe R 7. august 2012 kl. 10:49

KÆMPE kram til dig Anna. Må ro, lethed og glæde regne ned over dig i stride strømme!!!

Cecilie Sebastian 7. august 2012 kl. 10:51

Det kommer til at gå så fint. Efter jeg selv er moder nu, til 2 drenge. Forstår jeg bedre min egen mor ikke var helt vild med at sende mig til Roskilde Festival som 16 årig. Hun var heller ikke så begejstret for min 5 mdr. Rejse til Columbia ( alene selvfølgelig) var dog ikke alene længe. Fnis. Tror det var en ringe trøst for hende. Om 14. Dage er min barsel slut og lille Noel skal starte i vuggestue. Føler slet ikke vi er klar. Men den dag kommer nok aldrig.

Skriv en kommentar