Mandag den 7. oktober – nå nej, juni

af Anna Skyggebjerg den 7. juni 2010

1

Jeg ved, at du gerne vil have Zen i hverdagen. Ellers læste du ikke med her. Jeg ved, du gerne vil have mere nærhed, ro og fordybelse  – og flere Zen-skabende ritualer med børnene og dig selv. Og jeg ved, at du ikke rigtig synes, der er tid. Eller at du ikke er helt parat. Det er fint nok. Læs bare med alligevel. Så bliver du parat en dag. Og jeg lover dig, at du får tifold igen, hvad du (til den tid) investerer i at indføre små zen-fyldte ritualer i din hverdag.

Hør i øvrigt hvordan forfatteren Anais Nin formulerer dette med at blive parat til at blomstre:

The day came when the risk to remain tight in a bud
was more painful than the risk it took to blossom.

2

Et af de små Zen-fyldte ritualer, der er herhjemme, handler om at nyde regnvejr. Og nu nævner jeg det i dag, for det ser ud som om, vi går en uge i møde, hvor der bliver god tid (rigeligt god tid!) til at øve sig i at nyde regn:

Sæt dig med børnene i en åben dør ud til altan eller have. Eller ude i haven under en paraply. Pak jer godt ind i dyner eller tæpper. Sid helt stille. Nyd lyden.

Det er Zen for begyndere!

3

Jeg gjorde det i dag, først alene og senere sammen med Jacob. Altanbordet havde fået blondekant:

{ 1 … læs den nedenunder eller skriv en }

Tina 8. juni 2010 kl. 11:43

Nyde regnvejr – den må jeg prøve! Nogle gange synes jeg, det er vældig hyggeligt, men andre gange synes jeg faktisk bare, det er møgsurt. Så jeg må prøve :-)

Zen har for mig i den senere tid været at læse cowboybogen Bill og Ben snyder snigskytterne, men den er så laset, at siderne falder ud, og vi har lige fundet ud af, at vi mangler vi slutningen – den spændende slutning! Har talt med antikvariat og fik at vide, at Bill og Ben-serien samt andre cowboybøger ikke er til at opdrive og de skrives ikke længere for folk vil ikke give 36 kr. for dem!
Så anyone: er der nogen, der har Bill og Ben snyder snigskytterne, som de gerne vil af med, så er jeg en glad køber ;-)

Skriv en kommentar