Mandag den 7. september

af Anna Skyggebjerg den 7. september 2015

Tegn på mandag…

Der var tegn på mandag allerede fra begyndelsen. Hvilket betingende en middagslur, uden at den i øvrigt gjorde den helt store forskel. Da jeg købte ind til middag, så jeg en pakke med bøffer, og på mærket stod der OP TIL OVERFLADEN. Det var lige det, jeg havde brug for! Så jeg købte de bøffer, selvom de faktisk var urimeligt dyre. På de billigere pakker, stod der ikke noget om, at man kommer op til overfladen, så…

Ægtefælle og jeg er for en gangs skyld alene hjemme, for Elise er på arbejde og Jacob er i Rom med sin klasse. Så vi gjorde noget, vi ellers aldrig gør: Spiste bøfferne inde i sofaen, mens vi så fodboldlandskamp. Ægtefælle er the strong silent type, så her i familien er det mit job at kommentere kampen. Jeg går især op i 1) for aggressivt spil, 2) når der filmes og 3) om spillerne med fordel kunne have valgt et nummer større i bluse.

Efter 24 minutter gik det op for mig, at det IKKE var danskerne, som bar rødt og hvidt. Det var sådan set Armenien…. Så syntes jeg lige så godt, jeg kunne rydde lidt op i køkkenet. Og der var det så, jeg endelig fik taget læsebrillerne på og kigget på den pakke, hvor bøfferne havde været. Det der med OP TIL OVERFLADEN viste sig at være de sidste tre ord i stege-anvisningen (“vend, når saften kommer tydeligt op til overfladen”). Af en eller anden grund var de tre sidste ord bare blevet skrevet med overordentligt store bogstaver.

Så tror pokker, jeg ingenting mærkede.

Jeg tror faktisk ikke, der er noget håb for resten af mandagen. Jeg vælger at “gå med modstanden”, som Ægtefælle plejer at sige, man skal (han er psykiater). Med andre ord: Jeg dykker ned under dynen og tager en bog med. Jeg elsker memoir-genren, så jeg har besluttet mig til at begynde på den her, som jeg købte i New York:

Billedresultat for richard russo elsewhere

På gensyn tirsdag, hvor jeg forventer at være kommet op til overfladen!

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Hulemor 7. september 2015 kl. 19:19

God tur op til overfladen ❤️

Jette V 7. september 2015 kl. 19:30

klog Ægtefælle du har der :) Nogle gange er det eneste der hjælper at gå i seng med en bog…

Kitt 8. september 2015 kl. 10:14

Jeg synes, det er rigtig interessant, hvilke ord eller sætninger der fanger ens opmærksomhed. Jeg tror, jeg havde reageret på en sætning med ordene HURTIG eller BILLIG :-) ! Og så er jeg da glad for at jeg gik glip af landskampen – den var vist ikke en sindsoprivende oplevelse (bortset fra et par flotte mandeben :-) ). Så jeg holder med dig i kampen mod mandage – elsker at ligge i min seng med en god bog.

Karen G 10. september 2015 kl. 09:01

Jeg bliver bare så glad når jeg læser din blog, for du er da noget af det mest ærlige, menneskelige og livs-/kvindekloge jeg nogensinde har “mødt”. Tak for dig!!!

Skriv en kommentar