Mandag den 9. august

af Anna Skyggebjerg den 9. august 2010

I går havde jeg lidt over 5.000 mails i min inbox – og intet overblik overhovedet. I dag har jeg 42 mails i min inbox. Og jeg har overblik som en falk og vejrtrækninger som en Buddha.

Det er vigtigt at stræbe efter enkelhed, hvis du vil have Zen i hverdagen. For med enkelhed følger ro.

Derfor får du i dag “Hele 3 nemme ting”, du kan gøre for at forenkle dit liv, så der bliver plads til Zen. Ja, det bliver jo så 4 ting, hvis du tæller den med at rydde op i inboxen med…

1

Ryd op. Orden er afgørende, hvis en stresset bevidsthed skal stilnes, så ro og fordybelse får en chance for at indfinde sig. Hvem kan nære sin sjæl midt i et kaos af rod?

Begynd med det sted, du gerne vil trække dig tilbage til, når tiden er din. Fortsæt med resten af hjemmet, men i små bidder ad gange, så det er til at overskue. En hylde ad gangen eller en skuffe ad gangen.

(Læs mere om oprydning i min bog “Super Mor”…)

2

Prioritér! Gør op med dig selv, om du bruger din tid rigtigt. Overvej, om ikke der er bare en enkelt commitment, du kan droppe, så der bliver mere tid til det, der er vigtigst for dig og dine børn. Behøver det at være mens børnene er små, at du er i skolebestyrelse/trivselsgruppe/festudvalg?

(Læs mere om at prioritere i min bog “Super Mor”…)

3

Lav madplan for den kommende uge hver fredag aften og køb ind til hele ugen lørdag formiddag. Det tager 15 minutter at lave planen og 60 minutter at købe ind. Jeg garanterer, for jeg har gjort det i årevis!

(Læs mere om madplan og indkøb i min bog “Super Mor”…)

PS: Du har jo nok luret, at dette blogindlæg også er et reklameindslag. For at gøre det fuldkomment: På bloggens forside er der et billede af  “Super Mor”. Klik der, så skal du bare se, hvor billigt du kan købe “Super Mor”. Og med min særlige pengene-tilbage-garanti!

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Liselotte 10. august 2010 kl. 07:26

Og må jeg som nybagt mor (dog ikke single-mor) understøtte reklamen med, at der er SÅ mange gode tips i den bog. Selv om skønne Allan er med på sidelinjen og er meget mere på med lille Noah end jeg egentlig er, så ved jeg, at vi får brug for at gøre tingene på den smarte måde, hvis vi ikke skal drukne. Så: køb køb køb!!!!

maria 10. august 2010 kl. 08:54

Hej Anna! Dejligt du er tilbage efter ferie!
Sjovt at læse dit indlæg – for jeg havde netop lige lagt “SuperMor” i tasken, så jeg i toget på vej til første arbejdsdag efter ferien igen-igen kunne nærstudere nogle af dine meget brugbare tips.
Skal igang med det med middagsretterne og kummefryseren.
Skønt at læse din blog igen.

Laura 10. august 2010 kl. 09:03

Ohhh flere anbefalinger til bogen herfra.
Har prøvet at gøre noget ved aftensmadsprobelmatikken. Og glæder mig til på torsdag hvor vores første “livretter – ingredienser til 3 økologiske måltider” fra Årstiderne lander uden for min dør. Så slipper man da for at finde på de dage :-)
Sweets/ Laura

Skriv en kommentar