Onsdag den 10. februar

af Anna Skyggebjerg den 10. februar 2010

1

Zen-fyldte åndehuller opstår ikke af sig selv i en travl hverdag. De skal hjælpes på vej. Nogle gange skal de ligefrem graves fri fra dynger af hverdag. Andre gange skal man bare lige minde sig selv om, at trække vejret i bund.

I dag fik jeg sådan en påmindelse sendt pr Kongelig Post. Og nu hænger den i lampen på mit skrivebord. For det kan godt være “I wrote that book”, men jeg glemmer det alligevel ind imellem:

Den kan købes hos  Superspace – og det forlyder, at Oprah har en magen til…

2

Dagens bedste syn: En sort hund på en snehvid græsplæne, som løber rundt om sig selv i små, hurtige cirkler, mens den ryster et knaldrødt halstørklæde.

Det var som at være havnet midt i et digt. Jeg måtte simpelthen bare stoppe op og kigge på.

3

Jacob og Elise er til skolebal. Han iført lækkert tøj og laksko; hun noget mere almindeligt, for hun har meldt sig til at servere mad “for de små”.

Da Jacob og jeg går over til skolen, ringer kirkeklokkerne. Og han siger, “Hør, kirken ringer skoleballet ind!” Jeg elsker kombinationen af laksko, slips og uskyld. Det gør min vejrtrækning stille og dyb.

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Annette 11. februar 2010 kl. 09:56

Sikken hjerteknuser, ham Jacob.

FruGosch 11. februar 2010 kl. 09:58

:-) Selvfølgelig “ringede kirkeklokkerne skoleballet ind” – det er meget sødt, uskyldigt OG poetisk sagt. Af lækre Jacob.

Kender godt det der med at bemærke sådan noget med farver og “smukke billeder”. Jeg ser eksempelvis hele tiden parallel-billeder/ting der passer sammen:
- En farve i fjernsynsbilledet stemmer overens med en farve i maleriet ovenover tv´et/en gæsts bluse/en bil der kører forbi vinduet….
- En gås i et blad, og mine øjne vandrer til den af porcelæn, vi har stående i vinduet….
- Folk der “passer sammen” udseendemæssigt eller deres farver på tøjet eller andet. (eller hunde der passer flot ind i landskabet ;-) )
- Et ord eller en historie, der handler om noget, der pludselig kan relateres til noget, der sker lige nu eller der kommer pludselig “billeder på”, tilfældigt.
- En form på en vej eller en bygning, som minder om en anden form i gadebilledet….
osv osv

Lyder det skørt? Det er vidst noget med, hvordan man opfatter tingene :-) Noget med at se i billeder, farver og faconer. Men ville HELT sikkert også have sat pris på billedet af den sorte hund i de omgivelser.

OG: fra nu af; hvis jeg ser Oprah, vil jeg se dig for mig også ;-)

Skriv en kommentar