Onsdag den 10. marts

af Anna Skyggebjerg den 10. marts 2010

1

“Du ved, du har brug for Zen, når…” Ja, for eksempel når du kaster højst u-autoriserede håndtegn i trafikken. Det gjorde jeg i dag.

Så er det godt at være i familie med en Zen-mester, der så snart jeg var kommet hjem,  placerede sig sådan, at jeg blev blød i kroppen, fik dybe vejrtrækninger – og kun kunne forestille mig at bruge mine hænder til at ae med:

2

En anden sikker vej til Zen er at læse. Jeg har altid elsket det, men ikke altid haft tid til det. Der har været mange år, hvor det i hvert fald var komplet urealistisk at gå igang med en roman.  Men jeg savnede at læse. Jeg savnede de Zen-fyldte åndehuller, som læsning altid har givet mig. Og løsningen blev, at jeg begyndte at læse korte tekster: digte, klummer, “inspirational reading” – og senere blogs. På den måde fik jeg min tabte kærlighed tilbage.

Apropos kærlighed: I disse dage læser jeg “Love Letters of Great Men”

D’damer, ham Beethoven kunne godt nok andet end at skrive musik. Hør lige hvad han skrev til sin unavngivne “udødelige kærlighed”:

You- my Life – my All – farewell

Oh, go on loving me – never doubt

the faithfullest heart

Of your beloved

L

Ever thine

Ever mine

Ever ours

3

Jeg putter Jacob og vi ligger viklet ind i hinanden i mørket. Som altid spørger jeg ham, hvad der har været de tre bedste oplevelser i dag. Og han siger det, han næsten altid siger, at de to af dem er,  “Da vi lå her i morges og så lige nu.”

Helliget være disse pauser i hverdagen, hvor der slås cirkel om to mennesker, uden for hvilken der intet er, og inden for hvilken der er kærlighed og Zen. Amen.

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Julie 11. marts 2010 kl. 10:18

Åh kan også godt lide “Love Letters of Great Men”. Der er noget helt specielt ved at lade sig omfavne af deres pompøse ord og drømme sig tilbage til tidligere tider.

Dorte 11. marts 2010 kl. 10:30

Jeg elsker også at læse, og er endelig ved at finde ind til det igen nu hvor den mindste nærmer sig de to år.
Tak fordi du anbefalede Eat, pray, love. Jeg er i gang med den nu, og den er jo helt fantastisk :-)
KH

FruGosch 11. marts 2010 kl. 11:26

Dig, upassende håndtegn i trafikken?! Det troede jeg ikke om dig, griner ;-) Jeg er sikker på, at det har været helt på sin plads.

Du og Jacob – det minder mig om det citat, der siger: “Størst af alt er kærlighed”. Er det ikke fra biblen iøvirgt?
Jeg elsker også at putte min store dreng. Var dog ude i går med min “voksen kærlighed” og høre Sebastian synge diverse sange, også fyldt med kærlighed og taknemmelighed (og så lige lidt politisk protest ;-) ) Min store dreng havde savnet mig lidt og snøftet efter mig fortalte min svigermor. Så jeg puttede mig også ind til ham, kyssede ham på kinden og strøg ham over håret og sagde: “Så, så, mor er hjemme igen.” Hvilket han så ikke lige hørte, fordi han snorksov ;-)

Skriv en kommentar