Onsdag den 11. november

af Anna Skyggebjerg den 11. november 2009

Der er visse ting, jeg aldrig bliver for gammel til at nyde. Faktisk er der sikkert mange flere, end jeg i min umådelige voksenhed tillader mig at give efter for. Men i dag var der “Hele 3 ting”:

1

Synet af Carlsbergs bryggerheste, der kører formiddagstur med ølvognen udenfor min arbejdsplads. Jeg kan høre dem længe inden, jeg kan se dem, og stiller mig parat i vinduet. “Hej hest!”

2

Lyden af snebær, der eksploderer under skoen. I dag, på vej til S-toget, gik jeg forbi en busk, der bugnede med snebær. Jeg kunne ikke lade være med at poppe et par stykker. I morgen tager jeg børnene med derhen. Det bliver en tur ad Memory Lane, for vi har mange zen-fyldte minder om snebær-rov…

3

Rim-bøger. Jeg har en godhed for børnebøger på rim og har læst rigtig mange for børnene. Jeg har faktisk også selv skrevet en rim-ABC, illustreret af Dina Gellert (hende med Bamse og Kylling). Og i dag fik jeg endnu et afslag fra et forlag, der ikke vil udgive den… Den er nu ellers ret fin, så jeg læste den lige igen.

Her er historien til bogstavet T:

Thilla

Thilla har lånt sin mors blå kop.

Hun sipper af teen og kigger op.

Under træet har hun lagt fuglefrø.

Og nu står fuglene næsten i kø.

Gennem dampen fra teen sidder hun og ser

den solsort, hvis vinger har hvide fjer.

PS: Du kan låne bogen på dit lokale bibliotek. De skal bare bestille den hjem fra et af bibliotekerne på Frederiksberg, som har nogle eksemplarer. Den hedder “Hen ad Gammel Kongevej”.

{ 7 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Gisela 12. november 2009 kl. 09:41

Ja, det er en skam – og aldeles ubegribeligt – at ingen vil udgive den, for den er VIRKELIG fin. Hvis jeg var forlægger, ville jeg udgive den straks, stol på det.
Kh, G.

Dora 12. november 2009 kl. 09:53

Hej Anna,

Tak for tippet med bibliotekket. Jeg håber og ønsker får dig, at du finder én der vil udgive den, rimbøger er så dejlige og rim herhjemme går den mellemste jo meget op i. :0)
Jeg fik læst din Super Mor bog, hvor er den bare dejlig at læse.
Ønsker dig en rigtig god dag med masser zen oplevelser (så vi også kan nyde og læse dem her på bloggen. :0)

Mange zen hilsner
Dora

Randi Glensbo 12. november 2009 kl. 10:38

Rim og remser er skønne, dem elsker både børn og andre barnlige sjæle da.
Jeg har også nogle ting, jeg forhåbentlig aldrig mister glæden ved, f.eks. kan jeg ikke nære mig, når den første sne falder om vinteren. Jeg MÅ bare ud og lave et “traktorspor” i den der sne :-)

Tina 12. november 2009 kl. 22:03

Kære Anna

Den vil jeg da også gerne låne! Bliver helt glad af at læse dit rim om bogstavet ‘T’ – har nemlig en søn, der er lidt for stor til at synes, han gider have læst op af rimbøger, men så er det jo godt, jeg har en lille én, der endnu er for lille, men som med garanti kommer til at elske det!
Og så en ting: Måske er det mig, der ikke kender nok til den verden, men der er åbenbart forskel på, om et bibliotek udlåner en bog, og om et forlag vil udgive den? Jeg troede, en bog skulle være udgivet, før den kom på bibliotekernes hylder…

Et zenfyldt øjeblik i dag: min lille datter på 16 mdr. – splitter-Hans-Jørgen (det var inden hun skulle i bad – med mig (mer’ zen!!)) – siddende på gulvet igang med at lege med lego og en bold :-) )

Ann-Christine 12. november 2009 kl. 22:22

Jeg forstår heller ikke at den ikke allerede er udgivet. Hvad venter de på, forlagene?
Nå. Men altså var det ikke også noget med at hende Harry Potter damen også blev afvist af flere forlag inden… Tak tsk siger jeg bare ;o)
Jeg synes den ser sød og pæn ud. Og rar at læse

Anna Skyggebjerg 12. november 2009 kl. 23:00

Tusind tak for jeres søde ord om min bog. Tænk, nu har den læsere. JUHU!
Grunden til, at man kan låne den på Frederiksbergs biblioteker er, at jeg selv bekostede at få den trykt i nogle hundrede eksemplarer. De blev så foræret til alle de børn, der begyndte i 0. klasse på de frederiksbergske skoler for tre år siden – samt til bibliotekerne. Men jeg synes jo ikke, det tæller sådan rigtigt…

Altså, den sammenligning med fru Harry Potter, den kan jeg li’! (Hvad mon de egentlig lever af nu, de redaktører, der takkede nej? Jeg synes da li’som der var lagt op til et seriøst karriereskifte.)
Der var vist også noget med Elvis, der havde problemer med at få en kontrakt… Jeg er tydeligvis i godt selskab. På bloggen – og iøvrigt.

Kh,
Anna

christina wedel 12. november 2009 kl. 23:24

Jeg synes dine rim er fortryllende !
Kram og tak for en fine konkurrence. Elsker din blog, give en lyst til ro og Zen uden at det er affødt af dårlig samvittighed.
Kram og god ….snart weekend

Skriv en kommentar