Onsdag den 12. august

af Anna Skyggebjerg den 12. august 2009

1

I dag kom Jacob grædende hjem fra SFO. Han var blevet fældet under en fodboldkamp og havde slået sig “på tre ting”, som han sagde (det viste sig at være hovedet, en arm og et ben).  Jo mere jeg trøstede, des værre blev det med de “Hele 3 ting” . Men så sprang der kompetent førstehjælp til  – og al kval forsvandt:

Puttepatruljen yder førstehjælp

Det er ikke altid, man selv (eller ens mor) ved, hvad der skal til for at blive glad igen. Så ind imellem er det rart, at der er andre, der ved det og stiller op (i dette tilfælde: hopper op!). Puttepatruljen tager det meget seriøst at være familiens trøst. Det elsker jeg hende for!

2

I dag har jeg været på forkant med hensyn til at skaffe mig selv trøst: Jeg købte en pakke møj-lækre kiks til min Nødhjælpskasse. Beregnet til hårde dage. Og som dagen skred frem, blev den mere og mere sådan en, simpelthen fordi jeg er stjernetræt. Så mens Søren og Jacob ser fodboldlandskamp og Elise er ” ude i kvarteret”, går jeg i seng med min nødhjælpskasse, te og bog. Og efter en halv time skubber jeg hele molevitten til side og:  z-z-zen!

Royale kiks

3

Til dig, som tænker, “Det lyder lækkert, men nej, det er næsten for meget af det gode. Det tror jeg ikke, jeg ville kunne få mig selv til”, til dig kommer her et citat fra “When I loved myself enough”:

When I loved myself enough

I learned to meet my own

needs and not call it selfish.

(Jeg lader det lige stå et øjeblik…. Og minder om, at man jo kan starte med bitte små skridt. Et lille zen-fyldt åndehul kan gøre underværker for en træt mor.)

{ 5 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Annamette 12. august 2009 kl. 20:50

må altså også have en nødhjælpskasse, faktisk tænker jeg om det er for meget at forlange at have et helt rum ;-)

Og jeg er ellers ikke meget for katte, men en puttepatrulje ligner noget alle burde have, og min søn æææælsker katte. Vi har nu to af de fineste racekatte fra Ikea.

Tina 12. august 2009 kl. 21:52

Ja bitte små skridt. Der er noget, der hedder Kaizen (sådan tror jeg nok det staves). Det er vistnok japansk og betyder netop, at man med små bitte skridt går mod sit mål. Så måske skulle man starte med bare en lille kiks engang imellem? :-)
Er i øvrigt godt i gang med at fylde min egen…zenboks: Jeg har den omvendte læsemani af så mange andre. Alle de chick-lit-bøger og andre bøger, som er rare at læse i på den ene eller den anden måde…alle de bøger, man kan købe billigt om sommeren og som oftest er beregnet til en tur til stranden…ja dem køber jeg også om sommeren, men jeg gemmer dem til om vinteren (hvor jeg bliver noget vinterdeprimeret og meget træt). Dem, jeg indtil videre har købt, ligger nu i min fine runde hatteæskeagtige zenboks klar til en råkold og regnfuld dag (måske starter jeg allerede i oktober :-) )

Losarinas mor 13. august 2009 kl. 07:02

Hatten af for nødhjælpskassen :-)
Og katten :-)

Dorte 13. august 2009 kl. 14:30

Jeg vil også ha’ en nødhjælpskasse… God idé med bøgerne, Tina. Mit problem med både bøger og søde sager er, at jeg virkelig er meget dårlig til at gemme eller rationere på dem, så ved ikke om det går i min nødhjælpskasse… Må tænke over, hvad det helt nøjagtigt er jeg har brug for på de hårde dage (og som jeg samtidig ikke misbruger på de gode dage bare fordi det er tilgængeligt i kassen).
Skøn kat du har :-)
Dorte

Anna Skyggebjerg 14. august 2009 kl. 10:13

Jeg elsker at høre, hvad I har i jeres nødhjælpskasse!

Ja, Annamette, Kennel Ikea er et scoop! Vi har en halv kubikmeter lys labrador derfra. Men velcro i munden, så man selv kan bestemme, hvornår den skal sove, og hvornår den skal være begejstret og have tungen ud af munden. Flink hund!

Skriv en kommentar