Onsdag den 15. april

af Anna Skyggebjerg den 15. april 2015

Magasinet Psykologi vil gerne lave et interview med mig -- og spørgsmålene er alle sammen tunge eksistentielle sager.

Højdepunkter, lavpunkter og vendepunkter. Kærlighed, død og hvem, der har betydet mest i mit liv.  Hvor ofte tager man sig egentlig tid til at reflektere over så store spørgsmål? Så jeg går og summer med mig selv. Og det går op for mig, hvor megen lykke, jeg vitterligt oplever på grund af de små ting i hverdagen: blomster, træer, dyr, de daglige ritualer. I grunden ret godt, for det er jo hverdage, der er flest af. 

Mary Oliver har skrevet et noget så smukt digt om hverdagslykke. Nemlig den lykke, det er, at ligge i sengen med sin hund, som har alle fire poter i vejret og beder hende bekræfte, at hun elsker ham. Digtet slutter: 

Could there be a sweeter arrangement?

Over and over

he gets to ask.

I get to tell.

Hør Mary Oliver læse det op. Jeg garanterer: Det er helt vidunderligt!

 

{ 2 trackbacks }

Torsdag den 7. maj | H e l e  3  t i n g
7. maj 2015 kl. 12:52
Torsdag den 6. august | H e l e  3  t i n g
6. august 2015 kl. 22:26

{ 5 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Jess 15. april 2015 kl. 23:34

Hun er da fantastisk, hende Mary Oliver!

Jess 16. april 2015 kl. 19:34

Jeg har lige et lille spørgsmål :)

Du skrev at du ville invitere Cheryl Strayed til en middag (hvis du kunne)…er det fordi du synes hende bogen “Wild” er god eller er der en anden grund? Jeg spørger, fordi jeg har overvejet at læse den :)

Anna Skyggebjerg 16. april 2015 kl. 23:34

Kære Jess,
Ja, er Mary Oliver ikke skøn!
Mht Cheryl Strayed: Hun skal med til middag, fordi hun skriver fuldkommen fantastisk. Jeg elsker ALT, hvad hun har skrevet. Læs Wild, Jess! Se filmen bagefter.
Kh,
Anna

Jess 17. april 2015 kl. 09:27

Tak for tilbagemeldingen. Jeg vil nu læse bogen. Har længe været sådan lidt “on the fence” og tænkt, om det måske blev lidt kedeligt i længden at læse om vandretur og vandring. Men jeg kaster mig ud i det, på din opfordring. Tak for det.

Og tillykke med den fine, fine ro igår :)

Jess 17. april 2015 kl. 14:32

Ros…skulle der naturligvis stå :)

Skriv en kommentar