Onsdag den 15. september

af Anna Skyggebjerg den 15. september 2010

Jeg har i årevis insisteret på Zen her i familien. Jeg har insisteret på betydningen af ritualer og betydningen af ro og fordybelse. Og helt ærligt ind imellem mødt himlende øjne. Især fra Elise. Men jeg har holdt ved og fastholdt, at “sådan gør vi altså her i familien”. Og derfor fryder jeg mig usigeligt, når det viser sig, at børnene af sig selv finder veje til Zen.  Skidtet virker!

1

Elise skulle lukke Chilli ind. Chilli kom dog ind uden Elise, som jeg først så ti minutter efter. Hun havde sat sig på trappen med døren åben for at nyde regnen.  Regnvejrs-nydning var det aller første Zen-skabende ritual, jeg lærte børnene…

2

Jacob og jeg havde læst godnathistorie tidligt, inden han skulle se fodboldkamp med sin far. Da vi havde læst færdigt og der stadig var en halv time til kampen, sagde han, “Skal vi så ikke bare ligge og snakke om Zen-ting.”

3

Udover Zen er der kun en enkelt ting, jeg prædiker om i familien: Birkenstock. Jeg forstuvede engang foden på en legeplads og var nødt til at købe mig et par Birkenstock sandaler, som jeg kunne være i. Jeg lovede mig selv, at når foden igen var rask, ville jeg smide dem ud. Men sådan gik det ikke, for de var stærkt vanedannende. Jeg eeelsker mine Birkenstock. Og nu har jeg fremturet, præcis som jeg har gjort det med alt det Zen-halløj…: I dag kom pakkeposten med fire ens par vinter-Birkenstock. Vi ligner en nissefamilie. Simpelthen. Men vi har varme fødder og den isvinter, Annamette har hørt om, kan bare komme an:

Chilli har scoret kassen:

{ 5 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Liselotte 16. september 2010 kl. 08:05

Det må være et (zen)tegn! Jeg har netop her til morgen (og vi taler mindre end 25 minutter siden) stået og tænkt, at jeg ville investere i et par af nøjagtigt samme slags til mig selv og husbonden.

Scary!!!

Anette Kristine Poulsen 16. september 2010 kl. 11:04

Spekulerer på om Birken stock er en sekt, for alle (og jeg mener alle), der har stukket fødderne i dem, kommer aldrig tilbage i den almindelige skoverden, som vi andre befinder os i. Jeg tør simpelthen ikke.

Liselotte 16. september 2010 kl. 15:02

Anette, du kan roligt prøve.

Jeg synes mine Birkenstock er fantastiske – indendøre! Skabet rummer masser af “usunde” støvler og sko med hæl (og klipklapper), og jeg er sikker på, at det er det samme hos Anna. Så det skulle være muligt at opleve fodbliss uden at blive helt sekterisk. ;-)

martine korsmann 24. september 2010 kl. 20:21

Hej Anna
Dit indkøb af hjemmesko ser fantastisk ud! Jeg har kigget med lys og lygte på nettet uden at finde den model. Ved du hvad modellen hedder eller hvor jeg kan købe dem?

Anna Skyggebjerg 24. september 2010 kl. 21:39

Kære Martine,
Jeg har købt dem hos http://www.footshopping.com
Bestilt mandag, fremme torsdag. Super service!
De hedder Boston filt.
Her er et link:
http://www.footshopping.com/birkenstock-clogs-boston-filt/wgID_190.html?MI=9

Du vil elske dem!

Kh,
Anna

Skriv en kommentar