Onsdag den 2. januar

af Anna Skyggebjerg den 2. januar 2013

“Onsdag den 2. januar.” Hvis det var en film, gad jeg ikke købe billet.

Og jeg er ikke den eneste, som ikke rigtigt orker hverdagen. Hør hvad Marianne skrev i en kommentar på bloggen i går:

“Jeg er stresset på forhånd over arbejde der ikke er blevet gjort og det som kommer der skal gøres. Så jeg knurrer af børn og mand, helt urimeligt, og alligevel kan jeg ikke tæmme den panik, der sniger sig ind i mig ved udsigten til i morgen at møde “det brølende hverdagsmonster” face-to-face….”

Marianne, I hear you! Og jeg har et forslag. Ja, jeg har mange, men jeg begrænser mig til dette ene: Det er NU, du skal have skabt dig et eller flere Zen-fyldte ritualer, der kan give dig åndehuller med ro og fordybelse. Allerede nu i aften, synes jeg, du skal sætte dig i sengen og tænke over, hvilke ritualer, der giver dig dybe vejrtrækninger og et stille center. Personligt ville jeg gå død, hvis ikke jeg havde det faste ritual at trække mig tilbage til mig selv i 20 minutter om aftenen, når Jacob er puttet, for at… meditere eller drikke te i mørket i haven eller kigge i min Nødhjælpskasse eller skrive taknemmelighedsdagbog eller… 

Tænk i øvrigt over, om du i løbet af dagen har mulighed for at holde pauser. Korte pauser, hvor du tager tre dybe vejrtrækninger. Gerne på bestemte tidspunkter (så er det nemmere at huske), for eksempel når du brygger te/går til møde/stiger på cyklen  - eller hvad du nu ellers gør regelmæssigt i løbet af en almindelig dag.Jeg er ret sikker på, at det vil tæmme panikken og gøre, at du knurrer sjældnere.

“Alt det arbejde, der skal gøres”? Det vender jeg tilbage til i løbet af de næste dage. Men det korte svar er: Skriv en liste over samtlige opgaver. Prioritér. Og for Guds skyld:  skær hjørner.

Med hensyn til ritualer sammen med børnene: Det vender jeg tilbage til i morgen.

Dagens snapshot: Jeg har stillet tulipaner på mit skrivebord. Når jeg kigger på dem, trækker jeg vejret i bund. Det er min lille pause.

{ 6 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Lotte 3. januar 2013 kl. 01:58

Tak Anna fordi du bliver ved – glæder mig til at læse bogen.

Rebekka Ahrnkiel Dahlgaard 3. januar 2013 kl. 08:09

Anna, I hear you. Bedste blogger og eneste, som jeg prioriterer! Ser sådan frem til bogen, den skal blive en god gave til mig selv:-) Godt nytår til jer alle 4. Hils Søren. K.h. Rebekka

Anna Skyggebjerg 3. januar 2013 kl. 14:09

Åh, I to… TAK!
Rebecca, jeg skal hilse tilbage fra Søren og ønske godt nytår.

Tina 3. januar 2013 kl. 21:02

Jeg har det præcis som jer!!
Men Anna hvad er hemeligheden bag, at du kan nå dine ritualer (i hele 20 minutter HVER aften) og også have tid til din mand (og måske lidt husligt?)??!
Min datter går i seng nu kl. 20 og min søn kl. 21 og jeg går i seng 21.30 og læser lidt inden jeg sovet…. Hvordan gør du (hvis man altså må kigge ind ad døren til mere af dit liv?)?

Anna Skyggebjerg 3. januar 2013 kl. 21:57

Kære Tina, Forklaringen er, at jeg går i seng alt for sent! Jacob bliver puttet kl. 21 (Elise er på det tidspunkt forsvundet ned i kælderen, hvor hun laver lektier eller ser tv), så Sørens og mit aftenritual begynder først på det tidspunkt. De timer alene med mig selv og med ham (og med vasketøj!), skatter jeg så højt, at jeg accepterer at komme i seng ved midnat – og være ret træt om morgenen. Det er ikke optimalt, men…
Jeg kan godt se, at din rytme ikke levner dig så meget tid til dig selv. Det forandrer sig med tiden. Men så længe dine vilkår er, som de er, er den eneste farbare vej jo at acceptere det – og så tage den tid til dig selv, som du kan skrabe fri. At læse inden sovetid lyder i mine ører som et skønt ritual!

Tina 4. januar 2013 kl. 14:39

Wauw – det er så nok dér, jeg ikke kan følge med. Det dér med at gå for sent i seng fungerer ikke for mig. Jeg vil hellere få så meget søvn jeg kan – jeg tager aldrig bad om morgnen og jeg spiser hellere det meste af min morgenmad på farten end jeg undværer min dyrebare søvn! :-)
Ja, læsningen skatter jeg højt – den er bare ikke helt nok, synes jeg. Meeen, måske er det også pga. en virkelig dårlig økonomi. presset fra en bank…og alt den slags, jeg ikke skal trætte andre med, men som måske bare trækker flere tænder ud på mig end livet ellers ville have gjort…
Men jeg kan godt se det med accepten. Pyh, det er en svær én… Jeg må vist gå i skarp træning!
Tak, Anna, for at du lod mig og de andre bloglæsere få endnu mere indblik i dit liv! :-)

Skriv en kommentar