Onsdag den 20. august

af Anna Skyggebjerg den 20. august 2014

“Networking for introverte”. Det lyder som en selvmodsigelse, men behøver ikke at være det. “Networking for introverte” handler bare om at finde den rette måde at networke på. 

I denne blogpost fra Harvard Business Review skriver Dorie Clark hvordan hun har fundet måder at networke på, som passer til hende og derfor giver resultater (dvs: kontakter). Og hun skriver om, hvordan hun til gengæld har lært sig at takke nej til de networking arrangementer, som hun ikke kan lide, og som (af samme grund) ikke giver de ønskede resultater. Pointen er kort sagt, at man skal stå ved sig selv:

Finding the type of gatherings that work for you will make your netwworking much more succesful –  - and more enjoyable. [...] We need to start saying no to torturing ourselves in the belief that it’ll ultimately be good for us, we have to reclaim networking and do it our own way.

Clarks konkrete forslag: 1) Skab dine egne arrangementer. 2) Tag hensyn til, hvornår på dagen du fungerer bedst. 3) Lav en cost-benefit analyse forud for et arrangement, du overvejer at deltage i: Hvor sandsynligt er det, at dette arrangement vil give mig det ønskede resultat. Hvad ville du gøre i stedet, hvis du ikke skulle bruge tiden på det arrangement? 4) Sørg for at have energi til networking arrangementer; sig nej, hvis de ligger i forlængelse af andre energikrævende arrangementer.

De råd ligner faktisk til forveksling de råd, jeg selv giver i det kapitel i Introvert, som handler om, hvordan du passer på dig selv i familien og blandt venner. Hvad enten vi taler om networking eller “almindeligt” socialt liv, består opgaven dybest set i at finde en balance mellem hensynet til din introverthed og hensynet til vigtigheden af de arrangementer, der kræver af dig, at du tilsidesætter din introverthed.

At finde den balance er vejen til et godt liv. 

Skriv en kommentar