Onsdag den 20. maj

af Anna Skyggebjerg den 20. maj 2009

1

Min farmors dyner vejede et ton hver. Og jeg elskede det, da jeg var barn. Senere tillagde jeg mig lette dunvaner. Men ind imellem er der brug for noget mere vægtigt, for at få mig til at falde rigtigt til ro. Sådan var det i morges. Natten havde været præget af lyn og torden, af regn, der dryppede ind i  soveværelset, og henten af aviser og spande. Så i morges var jeg ved siden af mig selv. Da familien havde forladt huset, gik jeg i seng igen. Og jeg stilnede min uro med to dyner ovenpå hinanden, så det blev som hos min farmor. Og alt var godt og trygt. Nogle gange er det de enkleste ting, der stilner en urolig krop og sjæl.

2

I dag modtog jeg med posten en anden fuldkommen stensikker vej til Zen. Zen in a box:

zen-in-a-box

Den bedste bibliotekar i Verden, som har gjort vores lille lokale bibliotek til vort Home Away From Home, har sendt mig en æske med Zen, bare fordi jeg gav hende “Zen for mødre”. Kristina, som hun hedder, elsker bøger og børn, og hun har fået mine børn til for altid at forbinde bøger og biblioteker med alt, hvad der er godt. Jeg er hende evigt taknemmelig! Også for chokoladen, selvfølgelig…

3

På vej hjem fra skole havde børnene plukket syrener til mig, fordi de ved, det er min yndlingsblomst. De strålede, da de viste mig dem: En lille buket til spisebordet og en lille buket til mit skrivebord. Denne dag er smuk!

syrener

Skriv en kommentar