Onsdag den 27. april

af Anna Skyggebjerg den 27. april 2011

Disse dage er så vidunderfuldt smukke, at det jo simpelthen ikke er til at begrænse sig til 3 ting, der har gjort dagen særlig.  Hvis du endnu ikke er begyndt at skrive taknemmelighedsdagbog, anbefaler jeg, at du begynder i morgen. Det har aldrig været lettere at komme i gang!

Her er “Hele 3 ting” fra i dag:

1:

Da familien for 6 år siden flyttede ind her, var jeg nervøs for, om børnene ville falde til. Elise fortsatte et halvt år i sin gamle skole, men skiftede efter en ferie. På hendes første skoledag kom der en gruppe fra klassen og ringede på  – og sagde de magiske ord ind i dørtelefonen, “Kommer Elise ud i kvarteret?”. Da vidste jeg, at vi var flyttet det rigtige sted hen. I dag skete det for første gang for Jacob. Han kom hjem og sagde, at de var nogle fra klassen, som havde aftalt at gå ned på pladsen her til aften. Og at se hans øjne, da det ringede på døren og han nærmest råbte, “Jeg tager den! Det er til mig!”  Det gør en mor lykkelig!

2:

Gode lærere gør også en mor lykkelig. I dag viste Elise mig en film, som gav mig tårer i øjnene. Det var en mobil-optagelse af det øjeblik idag, hvor hele hendes klasse overraskede verdens bedste lærer, der fyldte 70 år i påskeferien. Da han kom ind i klasselokalet, sang de alle sammen for ham, klappede og hujede. Og på tavlen stod der, “Til lykke Anders! Vi elsker dig! No. 1 teacher!”

3:

Dagens Zen-moment: En stille brise, der fik et blomstrende frugttræ til at sne.

Det har jeg skrevet et digt om i min rim-ABC.  Selvfølgelig hedder pigen i digtet Elise:

Elise står i snevejr

i natkjole og på bare tæer

under æbletræet.

Æblesneen falder,

mens mor går rundt og kalder

på hunden, som er løbet ud.

 

Elise har den originale illustration hængende på værelset. Den er af Dina Gellert (hende med Bamse og Kylling):

PS: Bogen kan ikke købes hos boghandleren, men den kan lånes på biblioteket/www.bibliotek.dk

Den hedder “Hen ad Gammel Kongevej” og er for 3-8 årige børn.

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Louise Klinge Nielsen 27. april 2011 kl. 22:02

Tak for skønne skønne ord som altid. Ihh, den fine bog vil jeg få fingrene i. Vi skal alligevel snart derover på biblioteket – mangler godnatbøger og nodebøger, så Rebekka og jeg kan spille på hendes keyboard.

Anette 28. april 2011 kl. 14:35

Smukt på smukt på smukt. Godt at du minder os om det vigtige Anna, når jeg lige pludselig i fem dage har syntes, at TDC og deres nedlægning af Internet kunne forpeste min verden.

Anja 3. maj 2011 kl. 09:34

Bliver helt rørt. Det betyder uendeligt meget at børnene har det godt.
Varm om hjertet
Anja

Skriv en kommentar