Onsdag den 27. august

af Anna Skyggebjerg den 27. august 2014

Jeg læser skønlitteratur i dag – og kan endda sige, at det sådan set er mit arbejde i denne tid, hvor ét manuskript er afleveret og et nyt ikke påbegyndt. Lucky me!

Jeg er begyndt på en roman, der er sjov. Fordi jeg lige har læst en umådeligt omfangsrig roman, der har givet mig lyst til “sjov”, idet den var alt andet end netop det. 850 sider Pullizer vindende seriøsitet, som jeg simpelthen endte med at konkludere, at jeg ikke bryder mig om. Millioner af andre læsere tilbeder den roman, men jeg er ikke en af dem. Den hedder “Stillidsen” og er skrevet af Donna Tartt. Hun beskriver en dame, som sælger togbilletter sådan her:

“En bred, blond, midaldrende kvinde, pudebarmet og upersonligt gemytlig som en koblerske i et andenrangs genremaleri.”   

Derfor læser jeg nu Sue Townsends “The Woman Who Went to Bed For a Year”. Den handler om en kvinde, Eva, som efter at have sendt sine tvillinger afsted til universitetet, går i seng. Og bliver der i et år. For hun er træt af at servicere og af at have en hjerne, der ikke er blevet brugt i så lang tid, at (som hun forklarer sin ægtefælle) “the poor thing is huddled in a corner, waiting to be fed.”

Sue Townsend bruger noget anderledes metaforer end Donna Tartt. Se for eksempel her:

“Eva regretted the day that Marks&Spencer had introduced elastane pyjamas for men. They did not flatter the middle-aged body. Brian’s genitals looked like a small bag of spanners through the unforgiving material.” [spanners = skruenøgler]

Jeg skal læse videre. Gotta go!

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Tania 27. august 2014 kl. 16:49

Den lyder sjov. Så ligger du måske i sengen indtil du har læst den færdig:). Tak for gode boganmeldelser.

Christina 28. august 2014 kl. 09:22

Kære Anna.

Flot at du fik dig kæmpet dig igennem så mange sider af Stillidsen. Jeg havde egentlig tænkt at læse den, men nu har jeg mistet lysten. Til gengæld lyder det forjættende at gå i seng i et år – og tage Sue Townsends bog med sig. God fornøjelse.
P.S. Tak for dine boganmeldelser til sommerferien. Jeg har ikke nået et eneste af dine forslag, men det håber jeg lykkes en dag.

Skriv en kommentar