Onsdag den 27. maj

af Anna Skyggebjerg den 27. maj 2015

Jeg har gjort arbejdet for dig: Fundet den bog, du skal have med på sommerferie! Her er den:

Den er norsk – og inden denne roman skrev forfatteren en bog om brænde. Som  - naturligvis – blev en megabestseller i Norge (men faktisk også solgte godt i Danmark og andre lande). Jeg forstår, hvis du tænker, “Sommerferielæsning? Det tror jeg ligesom ikke”. Men jeg garanterer dig, at denne bog er helt i særklasse pragtfuld. Sproget er smukt; plottet er fantastisk. Bogen har solgt 100.00 eksemplarer i Norge  og vundet Bokhandlerprisen 2014. Nu er den kommet på dansk. Jeg var som tabt for verden i to dage. Kunne ikke lægge den fra mig, før jeg havde læst den til ende. Heldigvis var jeg alene hjemme, så det kunne lade sig gøre at sætte alt andet på stand by og bare sidde i sengen og læse og spise madder i stedet for omstændelig aftensmad. For det havde jeg ved Gud ikke tid til at lave.

Handlingen:

I efteråret 1971 bliver et ungt norsk par dræbt i en fransk skov af en granat fra 1. Verdenskrig. Deres lille søn Edvard er sporløst forsvundet, men dukker fire dage senere op et helt andet sted i Frankrig. Hvor har han været? Og hvem har taget sig af ham? 

Efter forældrenes død vokser Edvard op hos sine bedsteforældre på en gård i de norske fjelde. Da bedstefaren dør, står Edvard tilbage med en række ubesvarede spørgsmål. Hvad lavede hans forældre i Frankrig? Hvorfor begav de sig ind i den afspærrede skov? Og hvem er det, der har sendt en imponerende trækiste, som bedstefaren skal begraves i? 

Jagten på svar fører den 23-årige Edvard til Shetlandsøerne og Frankrig, hvor han må grave i de mørkeste kroge af slægtens historie, der viser sig at være nært forbundet med det 20. århundredes store europæiske tragedier.

Her er en læseprøve

Du kan købe bogen hos din lokale boghandler! 

{ 2 trackbacks }

Torsdag den 2. juli | H e l e  3  t i n g
2. juli 2015 kl. 15:28
Søndag den 8. november | H e l e  3  t i n g
8. november 2015 kl. 23:54

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Lotte Garbers 28. maj 2015 kl. 09:28

Nogen gange skal kommentarer være korte. Denne her er: TAK!

Pia 29. maj 2015 kl. 12:14

Den lyder spændende :) Jeg har fluks reserveret den via biblioteket, og ventetiden kan jeg bruge på to af dine bøger som jeg netop har lånt :)

Christina Hach Jakobsen 26. juli 2015 kl. 20:00

Kære Anna
Af hjertet tak for anbefaling, bortset fra at mine børn var i fare, for jeg var fuldstændig tabt i bogen, og var klar til dels en gård i Norge, dels en ø midt i det hele, og næste års sommerferie kan kun gå til Frankrig…

Anna Skyggebjerg 26. juli 2015 kl. 21:53

Kære Anna, det er præcis det, bogen gør ved sine læsere (og deres børn!).
Kærlig hilsen,
Anna

Skriv en kommentar