Onsdag den 29. august

af Anna Skyggebjerg den 29. august 2012

Dagene er fulde af øjeblikke, hvor man oplever det store i det små, det smukke i det enkle og nære. Man kan lære at have det blik på, selv hvis man ikke er født med det. Jeg øver mig stadig og fryder mig, når det lykkes mig at indfange dagligdagens Zen-moments.

Noget af min glæde ved at læse haiku skyldes, at et haiku netop beskriver sådan et øjeblik. Jeg har fået lov at citere to vidunderfulde haiku af  den danske digter og oversætter Niels Kjær. De er fra hans bog “Årets ring.” Det første haiku kunne finde sted lige nu i disse dage. Det andet foregår en nytårsaften. Jamen, d’damer, hvornår har I sidst læst så smukke digte?

Solen opdager

titusind diamanter

i det våde græs

 

Børnene sover

vi to danser alene

resten af året

 

Niels Kjærs samling af haiku kan købes her - den koster 100 kr. + forsendelse, i alt 168,75. 

PS: Bare fordi der helst skal være et foto i et blogindlæg, er her et billede af et lotusblad, jeg har taget på Bali. Hvis jeg kunne, ville jeg digte om netop det!

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Inge 30. august 2012 kl. 10:00

Dråberne fra himlen
lagde sig tilrette
i lotusbladets orden

Anna Skyggebjerg 30. august 2012 kl. 11:05

Det gjorde de nemlig! Tak!

Jytte 31. august 2012 kl. 09:27

Regnen efterlader
lotusbladet skælvende
med våde kys.

Anna Skyggebjerg 3. september 2012 kl. 11:05

Åh, Jytte, det er smukt!!!!!

Skriv en kommentar