Onsdag den 3. juni

af Anna Skyggebjerg den 3. juni 2015

Det lader til, at der er Taknemmeligheds-tema på bloggen i denne uge…

For her til morgen modtog jeg nyhedsbrev fra forfatter Rick Hanson, hvori der er et videointerview med Bob Emmons. Emmons er en af verdens førende forskere i, hvad taknemmelighed gør ved mennesker. Han kalder taknemmelighed for “a way of looking at life” og nævnte naturligvis de fordele, jeg har været inde på de seneste dage: At taknemmelighed gør os gladere. Men han sagde noget mere: At den virkelige styrke ved taknemmelighed ligger i det, taknemmelighed gør ved vores forhold til andre mennesker. Han sagde, at taknemmelighed styrker de mellem-menneskelige forhold, fordi taknemmelige mennesker er mere generøse, empatiske og udadvendt opmærksomme.

Det synes jeg er interessant!

Han sagde forresten også, at en god måde at lære børn taknemmelighed på er: Havearbejde! (Han bor i Californien, hvor det aldrig regner….) 

{ 4 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Kristina 4. juni 2015 kl. 20:51

Jeg har hermed bestilt min helt egen journal, der skal bruges til taknemmelighedsdagbog. Glæder mig til at komme i gang… for hvor har han ret mr. Emmons, når han siger at taknemmelighed er “a way of looking at life”. Selvom det kan være godt med en hjælpende hånd så det hele bliver ldt mere tydeligt.

Tak for den venlige påmindelse, Anna :)

/Kristina.

Susanne 8. juni 2015 kl. 10:52

Jeg er taknemmelig(!) for, at du har gjort mig opmærksom på denne metode til værdsættelse af mit liv og “mine” mennesker… Er inde i en periode hvor grublerierne dominerer, og dumme dummerter forfølger mig lidt for meget. Mon ikke tydeliggørelse af de gode oplevelser vil kunne skubbe perspektivet…

Kh. Susanne

Anna Skyggebjerg 8. juni 2015 kl. 10:56

Kære Susanne,
Det er netop det, en Taknemmelighedsdagbog kan: Ændre persepktivet.
Held og lykke!
Kærlig hilsen,
Anna

Anna Skyggebjerg 8. juni 2015 kl. 10:56

Selv tak, Kristina! Og held og lykke med din nye dagbog!
Kærlig hilsen,
Anna

Skriv en kommentar