Onsdag den 4. maj

af Anna Skyggebjerg den 4. maj 2011

Jeg er vokset op med, at 4. maj er en højtidelig dag.  Givetvis fordi jeg havde så gamle forældre, at de faktisk mærkede krigen og befrielsen på egen krop. De blev gift midt under krigen, uden min mors norske familie, som tyskerne ikke ville lade komme til bryllup i Danmark. Nå. I hvert fald havde vi altid lys i vinduerne 4. maj – og det er en tradition, jeg giver videre til mine børn. Krig og befrielse siger dem måske ikke så meget. Men man skal jo aldrig forsømme en meningsfuld anledning til at lyse mørke vinduer op.

“Hele 3 ting”, der lyser op:

1:

2:

Ole Henriksen, som fylder 60 år i dag. Han lyser op! Hvor passende, at dette vidunderfulde menneske er født på selve dagen for Danmarks befrielse. For er han måske ikke den mest befriende dansker, vi har?

Bemærk: Ole bliver naturligvis fejret hos Anette på Beauty Space. Og du kan endda vinde en bid af fødselsdagsbarnet! 

3:

Som næsten-buddhist er jeg  nødt til at sige, at mørke ikke er noget, der skal fordrives med magt, men netop med lys. Mørket er en del af os, ligesom lyset. Og begge dele har ret til kærlig omsorg.  Lad mig citere Thich Nhat Hanh:

“If you feel irritation or depression or despair, recognize their presence and practice this mantra, “Dear one, I am here for you.”You should talk to your depression or your anger just as you would to a child. You embrace it tenderly with the energy of mindfulness and say, “Dear one, I know you are there, and I am going to take care of you” just as you would with your crying baby.”

 

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Anita 5. maj 2011 kl. 06:17

hvor er det vidunderlige ord at begynde dagen på. Tusind tak for den kærlige stemning du spreder!
Kh A

Anette 5. maj 2011 kl. 06:22

Tak fordi du deler, skønne Anna.

Skriv en kommentar