Onsdag den 6. februar

af Anna Skyggebjerg den 6. februar 2013

Jeg ved ikke med dig, men selv er jeg sådan en, der springer skønhedssiderne over, når jeg læser dameblade. Jeg føler mig ikke overbevist om, at skribenterne har reelle hensigter. For jeg synes, det virker som om, de oversælger deres budskaber i både ord og billeder. Som en veninde plejer at sige, “Jeg stoler på dem lige så langt, som jeg kan kaste et flygel.” 

Men jeg interesserer mig jo for sagerne. Selvfølgelig gør jeg det. Og særligt efter, jeg har nået en alder, hvor alting udenpå mig er begyndt at flytte sydpå, mens det indeni mig slet ikke er klar til den flytning. Vi slås lidt.

Så nu har jeg læst den bog, jeg talte om forleden, “Flot hud uden hokuspokus” af Anette Kristine Poulsen fra Beautyspace-bloggen.  Du kan roligt gøre det samme. Her er 7 gode grunde:

1: Anette ved, hvad hun taler om. Lad dig overbevise af bogens første sætning: “Jeg stoppede med at tælle, da jeg kom til 349. Det er det antal personer, jeg har mødt, vendt og drejet hudpleje med.”

2: Hun er passioneret og drøn-seriøs omkring sit emne. Det her er skønhedsjournalistik, som ligger niveauer over, hvad du er vant til at læse. 

3: Hun skriver aldeles fremragende, herunder virkelig sjovt. Det er en fornøjelse.  (Og jeg vil sådan set læse hvad som helst, hvis det er fremragende skrevet, men intet – selvom emnet interesserer mig – hvis det ikke er.)

4: Hun er vidunderligt konkret i sin tilgang til “sådan-får-du-flot-hud”. Men med respekt for, at der ikke er én ting, der passer til alle. Derfor nævner hun ikke produktnavne, som får dig til at løbe ud og bruge penge på produkter, der ikke passer til din hudtype. 

5: Hun har et helt kapitel om Ole H., en mand, jeg personligt ikke kan få nok af… Hans rutiner er barske (ingen salt eller sukker, for eksempel…), men man kan jo nøjes med at følge nogle af hans gode råd, som for eksempel havregrød med bær til morgenmad – og at udvikle et positivt livssyn, som han siger vil kunne “ses i dine kinder.”

6: Bogen er ren eye-candy, fuld af smukke fotos.

7: Og der er gode citater, hvilket jeg som bekendt elsker. Tag for eksempel  dette, der rammer bogens budskab meget godt:

Jeg tror, vi bliver kønnere af at interessere os for andre, af at engagere os og tale med andre mennesker.

Ingen skønhed kommer af at have nok i sig selv.

(Isabelle d’Ornano, fransk cremeekspert)

PS: Nej, dette er IKKE et sponsoreret indlæg. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg ønsker for Anette, hun vil sælge rigtig mange bøger. Jeg læser hendes blog gratis hver dag. At købe hendes bog er en måde, hvorpå jeg kan give lidt igen. Jeg læser også Maren Uthaugs blog hver dag. Derfor har jeg også købt hendes nye, sorte bog. 

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Anette Kristine Poulsen 7. februar 2013 kl. 21:45

Hoooold nu op. Anna, dit generøse menneske. Jeg er SÅ glad lige nu. På grund af dig. Tak. Af hjertet.

Ellen 9. februar 2013 kl. 11:29

Jeg læser selv nogle af Anettes blogindlæg og hun skriver ret skønt, og jeg kan mærke, at der et passioneret menneske bag ordene.

Skriv en kommentar