Onsdag den 9. december

af Anna Skyggebjerg den 9. december 2009

Jeg bliver ved med at fryde mig over, hvor megen storhed der er i det enkle og dagligdags.  Hvis bare jeg formår at  indstille blikket og bevidstheden på det. Igen i dag “Hele 3 ting”:

1

Synet af Jacob, der går i skole. Nu med lang nissehue, der svinger fra side til side, langt nede på hans ryg. Det sidste jeg ser fra karnapvinduet, da han drejer om hjørnet, er en dansende hvid ponpon.  Er det ikke bare Zen for mødre?

2

I følge mit Peddersen og Findus evangelium er dette en måned, hvor sneen skal dale stille og lægge sig blødt om alting, herunder om julestressede sind.  In my dreams! Godtnok er det december, men vejret er november-november-november. Men den her smukke blomst, den er december og gør mig glad:

juleblomst

3

I dag modtog min familie en gave: En stor portion lækker irakisk mad, som en af Sørens patienter havde lavet til os. Det er vidunderligt at få foræret den slags omsorg. Og dermed også at få foræret et åndehul i hverdagen, fordi der jo pludselig ikke skal bruges tid på aftensmad. Men det er lige så god Zen at være den, der kan gøre noget for andre. Har du overskuddet, så gør noget for nogen, der trænger til en hånd. Lav en ekstra portion aftensmad. Tilbyd at passe børn eller køre julevarer hjem for en, der kun har en cykel. Jeg garanterer dig for, at det nærer din sjæl. Og jeg garanterer også, at det godt du giver ud, kommer tifold tilbage. Jeg ved ikke, om det er en karmisk lov, der træder i kraft. Jeg kan bare konstatere, at sådan fungerer det altså: Win-Win! Zen-Zen!

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Ann-Christine 10. december 2009 kl. 13:33

Kære Anna,
Du har fortjent det! Du har med dine bøger givet så meget, blandt andet til mig. Fx har jeg lige med inspiration fra din Zen for mødre, indført portvinstime herhjemme i december. Opdagede pludselig at i hverdagens travlhed havde vi helt glemt at tale sammen. Nu sidder vi hver aften, så snart børnene sover, med et godt glas portvin (det er vel jul :D ) og så hygger vi i en halv til en hel time med alle elektroniske tidsrøvere slukket. Kan anbefales.
Kh
AC

FruGosch 11. december 2009 kl. 14:16

Enig med Ann-Christine.

Jeg er i gang med “Super Mor”, og den er både sjov, letforståelig og meget inspirerende og øjenåbnende på nogle områder og trøstende og bekræftende på andre områder. Dejligt!

Jeg har nævnt dig i går på min facebook-profil.

Kh Your number one Fan :-)

Skriv en kommentar