PS om Bogforum og dobbeltgængeri

af Anna Skyggebjerg den 11. november 2010

I denne weekend er der Bogforum i… nå ja, i Forum på Frederiksberg. Og jeg skal IKKE fortælle om en bog, jeg har skrevet.

Det kunne du måske tro, hvis du har nærstuderet programmet, for deri står nemlig, at Anna Skyggebjerg  skal forælle om sin nye bog. Men det er ikke mig. Det er min dobbeltgænger!

Ja, jeg har en dobbeltgænger. Vi hedder det samme. Vi er begge magistre i Litteraturhistorie fra Aarhus Universitet. Vi har begge skrevet Ph.D i Norge. Samme år, endda. Og vi har begge sønner, der hedder Jacob.

Det er så langt ude, at jeg ikke havde fantasi til at tro, at det var årsagen til, at jeg hele tiden fik bøger på Statsbiblioteket, jeg ikke havde bestilt, men hvor mit navn stod på indlægssedlen. Det måtte bare være en eller anden fejl.

Og da jeg studerede i Oslo og en professor fra Bergen kom hen og sagde, at de også havde en dansk Anna Skyggebjerg hos dem, tænte jeg bare “manden er jo idiot.” Men det havde de altså.

Senere mødte vi hinanden. Vi skulle holde oplæg på det samme kursus. Jeg så hende den anden gå flere hundrede meter foran mig på Ringgaden i Århus, men jeg VIDSTE bare, at det var hende. Man kan vel kende sin dobbeltgænger.

Nu er vi Facebookvenner. Og har hinandens adresser, så vi kan sende den post, som folk sender til den forkerte af os. Jeg er for eksempel blevet inviteret til den anden Annas gymnasie-jubilæum og er blevet lykønsket med en trompetkoncert. Da var jeg tæt på bare at lappe det i mig. Det er trods alt ikke hver dag, man får lejlighed til at mærke, hvor fedt det er at få komplimenter for sit trompetspil.

Hils hende fra mig, hvis du møder hende på Bogforum!

{ 3 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Lea 12. november 2010 kl. 10:46

Ej, hvor er det dog helt vildt og mærkeligt. Det er trods alt ikke et navn, man støder på hver eller hveranden dag … Selvom hendes bog sikkert er ganske fin, så er det nu lidt øv, at det ikke er dig og en ny bog! Synes jeg.

Julie 12. november 2010 kl. 22:13

Fuldstændig fantastisk historie (eller skal jeg sige – virkelighed) Anna :-)

Glæder mig nu – ligesom Lea – til når du forhåbentlig kommer med en ny bog. Har lige lånt begge dine bøger til en kollega, for kan ikke få nok af at dele din visdom.

Hav en vidunderlig weekend!

Laila 14. november 2010 kl. 15:05

Åh Anna, du får mig sådan til at grine. Trompetspil nej tak men kompliment, jeps den napper jeg.
Hvor er du altså skøn når du skriver – jeg smiler altid når jeg har været inde og runde dine indlæg.
Moment of Zen, jeg er fuldkommen pjattet med Jon Stewart og efter jeg har fundet vej til din blog, ja så hænger tingene sammen.

Skriv en kommentar