Søndag den 10. januar

af Anna Skyggebjerg den 10. januar 2010

Det der med at ville forlænge feriefølelsen maksimalt ved at insistere på sommerkjole og bare fødder helt frem til Frederiksberg… Det var nu lidt dumt. I hvert fald var det koldt. Det var jo ikke fordi, jeg ikke var blevet advaret om, hvor koldt der er i disse dage, men jeg tror egentlig, jeg havde glemt, hvordan kulde sådan rigtig føles. Lad mig bare sige, at det fandt jeg ud af, da jeg steg ud af taxaen og fik sne i sandalerne. Og også 20 minutter senere, da jeg havde skiftet til gummistøvler og kørte til Super Best for at købe ind inden lukketid. Gearet på cyklen var frosset fast, så jeg hjulrede afsted. Og jeg fik ondt i ansigtet af et vindstød, der kom lige imod mig. Huen havde jeg nemlig glemt. Det sker ikke igen!

Men jeg brokker mig ikke. For jeg har trods alt haft tre pragtfulde uger i Zenafrika. Det har været dejligt at være væk. Men det er nu også dejligt at være hjemme igen. Her er “Hele 3 ting”, der har gjort i dag god:

1

Puttepatruljen er kommet hjem efter at have været feriekat hos vores pizzavenner. Hun genoptog straks sit arbejde i aftes og puttede hele familien på skift. Føst Jacob, hvis dyne hun krøb ned under. I dag hørte jeg Jacob sige til hende, “Chilli, jeg elsker dig. Det er så trist at være uden dig. Du er verdens sødeste kat.” Og det har han ret i. Bedre Zenbuddhistisk pelspølse findes ikke!

2

Elise har været sammen med den savnede veninde Sofie hele dagen. Jeg stod i karnapvinduet og kiggede efter dem, da de arm i arm og udrustet med en buket blomster gik afsted til gudstjeneste, hvor en af kammeraterne skulle døbes.  Tyve meter fra hjørnet, hvor endnu en veninde ventede, løsrev Elise sig og spænende ind i en kæmpe omfavnelse. De piger har gode liv. Og de værdsætter det. Givetvis ekstra meget i disse dage,  da en af de andre piger fra klassen mistede sin mor for en uge siden. Den slags kaster lange skygger.

3

Det er skygger som dem nedenfor, vi helst vil have i vores liv. Jeg har haft billedet både på min computerskærm og for mit indre blik. Har siddet i den blå stol og trukket vejret i bund, mens jeg i tankerne gik rundt om den lille sø. Den slags Zen-skabende billeder skal man have nogle stykker af:

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Caroline C 11. januar 2010 kl. 14:29

Velkommen hjem.
Jeg synes nu, det var ret Zen-agtigt af dig, at forlænge ferien med sommertøj i det pt. iskolde Danmark. Selvom det givetvis ikke har været en rar oplevelse, at træde ud af den varme taxi med bare tæer direkte ned i sneen. Men du har helt sikkert oplevet dette øjeblik ganske nærværende og fået taget – om ikke andet – én dyb vejrtrækning i et aijsk!
Min søn sover, så jeg vil nu nyde min zenkaffe og den dejlige læsning af din bog. Tak for den. Det er fantastisk læsning og fantastisk påmindelse, om hvor helt essentiel vejrtrækningen er for det gode liv, og livet i det hele taget.

Karin 11. januar 2010 kl. 16:27

Velkommen til kolde sneklædte DK. Ja, det mærkede du så med det samme… smiler… Vi har haft det mest fantastiske sne-Danmark og ungerne nyder det. Anyways for at blive i ZA moodet – fantastisk fint billed du har med hjem.

Skriv en kommentar