Søndag den 20. september

af Anna Skyggebjerg den 20. september 2009

1

Jazz-zen

Jeg er nødt til at fortælle om noget, der faktisk ikke er sket i dag, men i går. Jeg var til koncert med Diana Krall. Hun er en vidunderlig jazz-pianist og sanger. Og så er hun gudesmuk, gift med Elvis Costello, bor i New York og har tvillinger på næsten tre år, Dexter og Frank. Some girls have all the fun… Nå, men pointen er en anden:

Pointen er, at jeg sad i Falkoner Salen sammen med 1000 andre mennesker, og alligevel oplevede, at jeg fuldkommen kunne lukke min omverden ude, at jeg kunne slukke for al tankemylder, trække vejret i bund, være nærværende og mærke, at der var helt stille indeni mig. Det var den pureste zen. Og i 1½ time uden pause!

Sandheden er, at jeg kun har været til 3 koncerter i hele mit liv. Og at jeg ikke aner, hvordan vores radio fungerer. Og det er vist en fejl. For det er gået op for mig, at der muligvis er et helt overset rum, hvortil jeg kan trække mig tilbage og opleve Zen.  Jeg skal på opdagelsesrejse, skal jeg, og erobre nyt land!

2

Kat-zen

Elise skriver referat af en fransk bog. Men det er ikke til at se, at hun kæmper med det, for Puttepatruljen sikrer Katzen undervejs. Man plejer at sige, at man får, hvad man betaler for. Men det er lyv, for vi fik Chilli gratis…

Chilli og Elise

3

Hvis der er nogen, der fortsat tror, at Zen i hverdagen kræver en særlig indsats, så hør lige her: Da jeg puttede Jacob, talte vi om Zen, og han sagde, at for ham er en af de bedste veje til Zen, når vi alle sammen sidder i den store seng og læser hver sin bog – og Chilli så hopper op.  Hvilken herlig pointe, at alt hvad der kræves, for at opleve Zen i hverdagen, er rundt om os allerede. Og er noget helt basalt. (Men man kan selvfølgelig også godt gå til koncert en gang imellem…)

{ 2 comments… læs dem nedenunder eller skriv en }

Pernille Hoffmann 21. september 2009 kl. 11:16

Kære Anna
Jeg hørte om din nyeste udgivelse (måtte kigge med efter at have fulgt dig i din forfatterkarriere so far) – og slugte den (ikke bogstaveligt) i fredags. Herligt! Og jeg er i ægte zen-stemning. Har netop så godt som syet de sidste korssting på juletræstæppet… et mål jeg gerne ville nå før babyen kommer (og dermed også før juleaften). Næsten meditativt at sidde stille og tænke på… “ingenting”.
Jeg vil helt sikkert bruge flere af fif’ene fra Zen for Mødre. Fif’et om 7 minutters oprydning x fire personer vil helt klart have værdi her i boligen. Specielt nu, hvor femte medlem af familien kan melde sin ankomst anytime – og der inden for nærmeste fremtid også vil være baby-remedier i blandt vores andres ejendele.
I aftes læste jeg lidt op af Harry Potter for Jacob på otte. Jacob nået til et sted i bogen, hvor handlingen ikke for alvor var i gang. Mens vi lå der i den brede seng, som storebror på 11 og lagde sig sammen med os. Det er ikke svært at smile mens man læser. Følte mig så taknemmelig og glad.
Ha’ en rigtig dejlig sensommerdag.
Kram og hilsener
Pernille (ex-kollega)

Sus Medusa 22. september 2009 kl. 20:13

Smukt, vidunderligt og dejligt.

Skriv en kommentar